Ötöslottó: ki viszi el a főnyereményt? Mutatjuk a számokat!

Pénzcentrum2014. január 11. 08:01

Újra lottólázban ég Magyarország; 2014 2. játékhetében már 1 milliárd 690 millió forint keresi gazdáját az Ötöslottón. Egyre többen játszanak, köztük olyanok is, akik még a legfontosabb tudnivalókkal sincsenek tisztában. Nekik (is) szedtük össze a legfontosabb információkat.

Mutatjuk a számokat!
Az Ötöslottó nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők:
1; 12; 42; 71; 85

KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG, VOLT-E TELITALÁLAT A 2. JÁTÉKHÉTEN

Immár 16. hete halmozódik az Ötöslottó főnyereménye; ezen a játékhéten (2.) már 1 milliárd 560 millió forintért izgulhatnak a hazai szerencsevadászok. A játékosok ráadásul hétről-hétre egyre többen vannak: "Hasonló összegű nyeremény esetén és különsorsolásos akciók (a lenti grafikonon csillaggal jelölve - a szerk.) alatt jellemzően nő a játékkedv: míg hetente átlagosan nagyjából 3-3,5 millió alapjáték érkezik be, addig halmozódás idején meredeken emelkedik a darabszám" - mondta el a Pénzcentrum.hu megkeresésére a Szerencsejáték Zrt.

Mivel folyamatosan nő a játékkedv, így az sem meglepő, hogy egyre többen adnak fel olyanok is egy-egy szelvényt, akik rendszeresen sohasem játszanak. Éppen ezért összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat:

  • Minden nyeremény nettó nyeremény: ezen a héten 1 milliárd 560 millió forint.
  • Te is megnyernéd az Ötöslottó gigászi főnyereményét? Még nem késő: a fogadási idő szombatonként 17.30-kor zárul; aki erről az időpontról lecsúszik, már csak a következő játékhétre tudja, vasárnap reggel 5 órától játékba küldeni számait.
  • Egy alapjáték ára 225 forint.
  • Játszani bármely online terminállal rendelkező értékesítőhelyen - az értékesítőhely nyitva tartási ideje alatt -, illetve otthonról az interneten keresztül, SMS-ben, vagy okostelefonnal lehet (erről itt írtunk részletesen).
  • Több telitalálatos esetén annyi részre oszlik a nyeremény, ahány telitalálat születik (2012-ben a több mint 4 milliárdos nyereményen két szerencsés játékos osztozott)
  • Amennyiben senkinek sem sikerül helyesen megtippelnie mind az öt kisorsolt számot, a telitalálatért járó nyeremény hozzáadódik a következő heti nyeremény összegéhez. Ez a halmozódás legfeljebb 1 évig tarthat. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt a Részvételi Szabályzat alapján felosztják a többi nyertes között. Fontos: nem csupán a jackpot, vagyis a telitalálat nyereménye halmozódik, hanem a 2, 3 és 4 találatoké is.

 

Címkék:
vásárlás, lottó, Ötöslottó, szerencsejáték, sorsolás, jackpot, lottómilliárdos, különsorsolás,