Pofátlan termékbemutatók: százezrekért adták a turmixgépet

Pénzcentrum2014. január 9. 10:06

Akár városnézésnek, akár egészségszűrésnek vagy ajándékutalvány-átadásnak hívják, több százezer forintos lehúzás áll a httérben.

Az eddigieknél is durvább termékbemutatós átverésről ír a Blikk. A lap egyik olvasója arról számolt be, hogy egy elegáns szállodába invitálták az egészséges életmódról szóló előadásra. Megérkezéskor a mobiltelefonokat kikapcsoltatták. Az előadás nem volt túl hosszú, ám kérdéseket nem lehetett feltenni, mert ha valaki felemelte a kezét, rögtön két asszisztens ugrott oda hozzá, hogy maradjon csendben.

- Egy robotgépet hoztak elő, amelyről azt állították, minden más konyhai eszközt helyettesít. A dobozon feltüntették az állítólagos eredeti árát, 1950 eurót (600 ezer forint). Ezután jött egy víztisztító gép, amely még a rák ellen is jó, majd egy takarítógép, amely minden élősködőt és baktériumot megöl. Tudták, hogy senkinél nem lesz a vásárláshoz szükséges pénz vagy a hitelhez szükséges iratok. Ezért autókkal szállították haza az embereket, hogy magukhoz vehessék a dokumentumokat - folytatta a férfi.

Egy hónappal később, az ünnepek alatt derült ki, hogy átverték. Az interneten ugyanis megtalálta a robotgépet 20 ezer forintért, a víztisztítót 14 ezer forintért. A porszívó 10 ezerért keresett gazdát a világhálón. Így a kamatokkal együtt közel félmilliós vétel valójában pár tízezer forintot ér. K. ügyvédet fogadott. Várhatóan feljelentést tesznek az ügyben.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) közölte, hogy a NEVital Kft.-vel szemben mostanában 16 eljárás indult.

Címkék:
vásárlás, termékbemutató,