Újabb magyar lottómilliárdost leplezünk le: exkluzív részletek

Pénzcentrum2013. november 26. 15:03

Érdekesen alakul a magyar lottónyertesek sorsa. Többségük megtartotta állását, sőt még Magyarországról sem költözött el.

A napokban megjelent, "Ő nyert 3 milliárdot az Ötöslottón: tovább dolgozik, nem ad senkinek" c. cikkünkben exkluzív információkat osztottunk meg a legújabb magyar lottómilliárdosról. Az ún. "Nagynyertes kérdőívből" - melyből kérésünkre kivonatot készített, és juttatott el hozzánk a Szerencsejáték Zrt. - többek között kiderült, hogy a nyertes családtagjai már tudják, mekkora szerencse is érte, ennek ellenére nem, illetve csak szükség szerint tervezi, hogy valakinek ad majd a hatalmas nyereményből.

A nagynyertesekről általában nem tudhatunk sokat, hiszen a Szerencsejáték Zrt. óvja, védi játékosai adatait, és a saját biztonságuk érdekében gondosan őrzi az anonimitásukat. A társaság azonban mindezek figyelembevételével többnyire elkészíti az ún. Nagynyertes kérdőívet". Sokan nem tudják, ez az a rövid interjú, melyet a nyeremény átvételekor készít el a telitalálatos szelvény tulajdonosával a Szerencsejáték Zrt. (az interjú természetesen önkéntes, sokan nem is, vagy csak nagyon röviden szoktak válaszolni a kérdésekre - a szerk).

A Nagynyertes kérdőívet korábban kitöltötte például az a Hatoslottó játékos is, aki 2012 20. játékhetében megütötte az 1 milliárd 491 millió forintos főnyereményt. Akkor kiderült többek között, hogy a nyertes akkor már 25 éve lottózott, s más játékot nem is játszott rendszeresen a Hatoslottón kívül. A tavalyi nyertesnek kedvence a foci, a sztrapacska és a száraz vörösbor; ez utóbbiból egy pohárnyival ünnepelt, amikor megtudta, övé lett a főnyeremény. De kiderült az is, ahogy most az Ötöslottó nyertese, így ő sem tervezte jelenlegi életformáját teljesen feladni. A kérdőívre adott válaszai szerint valószínűleg megtartotta a munkáját, és Magyarországról sem költözött el. Sőt, terveit említve a Hatoslottó-győztesről megtudhattuk azt is, valószínűleg pénzügyi tanácsadó segítségét kérte a hatalmas nyeremény befektetéséhez.

Az, hogy a nyertesek féltve őrzik az anonimitásukat természetesen nem véletlen. A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint például volt arra is precedens, hogy ismert kosárlabdacsapat játékosai (a Hatoslottón 2002 3. hetében 564 738 043 forint nyereményt értek el - a szerk.), illetve rendőrök nyertek, de rövid idő elteltével, a média ostromának köszönhetően, visszakoztak a nyilvánosságtól. Külön érdekesség azonban, hogy egy szegedi rendezvényen például - melyen az SzZrt. is képviseltette magát - egy néző nyilvánosan elmondta a színpadon, hogy ő bizony korábban már nyert a lottón több mint 200 millió forintot, s azt is hozzátette, hogy bármikor vállalja a nyilvánosságot. Az esemény után azonban a Szerencsejáték Zrt. nem találta meg.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
vásárlás, lottó, hatoslottó, Ötöslottó, szerencsejáték, lottómilliárdos,