Ötöslottó, Hatoslottó: ez is ritkán fordul elő Magyarországon + videó

Pénzcentrum2013. július 27. 08:02

Ritkán fordul elő Magyarországon, hogy az ország két legsikeresebb szerencsejátékán is milliárd feletti főnyereményt sorsolnak párhuzamosan. De nézzük, mit mutatnak a számok?

Továbbra sincs telitalálat Magyarország két legsikeresebb számsorsjátékán. A szombati Ötöslottó sorsoláson, 17 heti halmozódás után 1 milliárd 848 millió forint, míg a vasárnapi Hatoslottó sorsoláson, 14 heti halmozódás után 1 milliárd 148 millió forintért izgulhatnak a szerencsevadászok. Ez az Ötös esetében minden idők 12. legnagyobb nyereményének felel meg, míg a Hatoson a valaha volt 3. legnagyobb főnyeremény vár gazdára.

Élőben közvetítjük a sorsolást!
A Pénzcentrum.hu szokásához híven a 30. játékhéten is élőben közvetíti az Ötöslottó és a Hatoslottó sorsolását. Az Ötöslottó esetében várhatóan szombat este 19.25-re, míg a Hatoslottó esetében várhatóan vasárnap délután 16.15-re az is kiderül, megütötte-e valaki a jackpotot.

Ritkán fordul egyébként elő Magyarországon, hogy az ország két legsikeresebb szerencsejátékán is milliárd feletti főnyereményt sorsolnak párhuzamosan. A hatalmas főnyeremény ráadásul a magyar szerencsevadászokat is megmozgatja - halmozódás idején hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv, illetve akciók hatására is további emelkedés mutatkozik. Hetente átlagosan nagyjából 3,5 millió Ötöslottó-, és 1,7 millió Hatoslottó alapjáték érkezik be. Múlt héten viszont már összesen közel 7 millió szelvényt küldtek játékba a két legsikeresebb számsorsjátékon.

A halmozódásnak ugyanakkor nem csak a játékosok örülnek, a játékszervező is szép summát szakít le az alapjátékok értékesítésének növekedéséből. A Szerencsejáték Zrt. lapunk számára küldött statisztikáiból kiderül, az Ötöslottón 17 heti halmozódás alatt összesen 66 millió 316 ezer 326 darab alapjátékot; míg a Hatoslottón, 14 heti halmozódás alatt összesen 27 millió 216 ezer 807 darab alapjátékot értékesítettek.

Ez összesen 93 millió 533 ezer 133 darab eladott alapjátékot jelent, ami a játékok 225 forintos alapára mellett 21 milliárd 44 millió 954 ezer 925 forintos árbevételt jelent a társaságnak. Amennyiben ebből az összegből levonjuk a játékadót (mint ismert, a hazai lottójátékok nyereményei már adózott tételek), illetve az ötösök, a négyesek, hármasok és kettesek utáni kifizetéseket, még így is szép summa marad a játékszervező zsebében. Ez pedig még inkább a tiszta játékszervezést támasztja alá, a megrögzött kételkedőkkel szemben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

>>> KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG ÖTÖSLOTTÓ ALOLDALUNKAT <<<


Címkék:
vásárlás, lottó, hatoslottó, Ötöslottó, szerencsejáték, sorsolás, lottó számok e heti,