1,6 milliárd az Ötöslottó főnyereménye! Mutatjuk a számokat

Pénzcentrum2013. július 13. 13:03

Immár 16. hete halmozódik az Ötöslottó főnyereménye. Ezen a játékhéten 1 milliárd 616 millió forint keresi gazdáját. Várhatóan 19.25-re az is kiderül, elvitte-e valaki a hatalmas jackpotot.

MUTATJUK A SZÁMOKAT!
A 28. heti nyerőszámok:

2; 13; 15; 36; 69;

KATTINTS IDE, ÉS TUDD MEG, VOLT-E ÖTÖS A LOTTÓN!

Az elmúlt héten sem volt telitalálat az Ötöslottón, így július második szombatján már 1 milliárd 616 millió forintot vihet haza az, aki kilencven számból eltalálja azt az ötöt, amit az esti sorsoláson kihúznak.

>>> KATTINTS! Sosem gondolnád, ki a sorsolás legnagyobb nyertese <<<

Ennyi az esélyed, hogy megütöd a főnyereményt

Sokan latolgatják, mekkora esélyük van behúzni az Ötöslottó főnyereményét. Nos, a képlet egyszerű, a válasz viszont korántsem bíztató.

A valószínűség számítás szabályai szerint a képlet:

Kedvező esetek száma / Összes eset száma

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kedvező esetek száma egyértelmű: 1 (darab) Ötös.

Az összes eset száma viszont már komplikáltabb, aki tanult matematikát, annak: 90 alatt az 5:

Tehát:

Vagyis a matematika szerint az esély igen kicsi. Sokak szerint viszont ez nem igaz. Ők egy sokkal kifinomultabb képlet szerint játszanak, mely szerint az esély a nyerésre 50 százalék: vagy nyernek, vagy nem.

 

Címkék:
vásárlás, lottó, Ötöslottó, szerencsejáték, sorsolás,