Citibank-ügyfelek, figyelem! Fontos változás közeleg

Pénzcentrum2013. április 10. 16:14

Komoly leállásra kell készülniük a Citibank ügyfeleinek a következő napokban. A hétvégén ugyanis változtatásokat végeznek a bank számlavezető rendszereiben: mutatjuk a részleteket.

Az idei év eddigi legnagyobb rendszerleállását hajtja végre a hétvégén a Citibank. A pénzintézet tájékoztatása szerint több szolgáltatásuk egyáltalán nem vagy csak korlátozottan lesz elérhető, ideértve a bankkártya használat, a Citibank Online, a CitiPhone és a Citibank Hírnökszolgálat szolgáltatásokat is.

A részletek

A Citibank Online április 12-én, pénteken 20 órától április 15-én, hétfőn 8 óráig nem lesz elérhető, emellett a Citibank weboldala április 14-én, vasárnap megszakításokkal üzemel.

Április 12. 20 óra és április 15. 8 óra között a telefonos ügyfélszolgálat (beleértve az automata rendszer szolgáltatásait is) csak általános információkkal áll az ügyfelek rendelkezésére, megbízásokat nem fogadnak. Fontos azonban tudni, hogy a kártyatiltás bejelentése szünet nélkül üzemel a megszokott telefonszámon.

A hitelkártyával történő készpénzfelvétel és vásárlás folyamatosan elérhető lesz a fenti időszak alatt - kisebb kimaradások, leginkább vasárnap esetleg előfordulhatnak. Az ATM készpénzfelvételi funkció a vasárnap délelőtti órákban nem lesz elérhető.

A folyószámlához kapcsolódó betéti kártyával végrehajtott készpénzfelvételi és vásárlási tranzakciók szintén működni fognak a fenti időszak alatt, a vásárlások tekintetében kisebb kimaradások a vasárnapi nap folyamán esetleg előfordulhatnak. Az ATM készpénzfelvételi funkció a vasárnap délelőtti órákban nem lesz elérhető.

SMS-üzeneteket április 12. (péntek) 21 óra és április 15. (csütörtök) 8 óra között nem küldenek. A kimaradt üzeneteket a későbbiekben sem küldik ki, de az ügyfél az online felületen és a számlakivonatán minden egyes tranzakcióját nyomon követheti.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A bankfiókok április 12-én a megszokott nyitva tartással fogadják az ügyfeleket. 2013. április 13-án, szombaton egyik fiók sem nyit ki.

Minden korábbi időpontban rögzített, április 12-re vagy az utáni értéknapra megadott tranzakció teljesülni fog, ezekre külön új megbízás megadása nem szükséges. A bank azt kéri az ügyfelektől, hogy amennyiben tehetik, ne hagyják határidős befizetéseiket az utolsó értéknapra. Április 12-én a befektetési megbízások beadási határideje 12 óráról 11 órára módosul.

Címkék:
ATM, bank, net,