Fontos! Változik a boltok nyitva tartása Magyarországon

Pénzcentrum2013. március 28. 12:03

Újabb hosszú hétvége közeleg, így megváltozik a boltok nyitva tartása. Könnyen lehet, hogy már ma, csütörtökön nagy lesz a zsúfoltság az üzletekben - sokan ugyanis minél hamarabb le akarják tudni a hétvégi nagybevásárlást.

A Pénzcentrum.hu információi szerint a magyar boltok az alábbiak szerint lesznek nyitva a következő napokban:

PÉNTEKEN, március 29-én a boltok a szokásos, hétköznapi nyitva tartási rend szerint működnek. A hipermarketek általában este 10-kor, a plázák üzletei általában este 9-kor zárnak.

SZOMBATON (március 30.) az üzletek a szokásos hétvégi nyitva tartás szerint üzemelnek. A hipermarketek általában reggel 6-kor, 7-kor nyitnak, a bevásárlóközpontok üzletei 10 órától várják a vásárlókat. A hipermarketek este 10-ig, 11-ig tartanak nyitva, a plázák üzletei este 7 és 9 között zárnak.

Húsvétkor, azaz VASÁRNAP és HÉTFŐN, (március 31 - április 1.) az üzletek zárva tartanak. Kivételt jelenthetnek a virágboltok, benzinkutak, non-stop üzletek.

KEDDEN, április 2-án az üzletek ismét a szokásos hétköznapi nyitva tartás szerint üzemelnek. A hipermarketek általában reggel 6-kor, 7-kor nyitnak, a bevásárlóközpontok üzletei 10 órától várják a vásárlókat.

Húsvétkor 15 ezret költünk

A húsvéti ünnepekhez kötődő vásárlások nyomán 40-45 milliárd forinttal megnőhet az élelmiszer áruházak értékesítése az év eleji hónapokhoz képest az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Márciusban az értékesítés mennyisége is emelkedhet az előző év azonos időszakához képest, az elmúlt öt évben ugyanis - egy időszak kivételével - a húsvéti időszakban nőtt az élelmiszer-fogyasztás az előző évekhez képest - emeli ki az OKSZ keddi közleménye.

Így vásárolj HÚSVÉTI SONKÁT: a legfontosabb tudnivalók - KATTINTS!

Az árak viszont mérsékeltebben nőhetnek az idén húsvétkor. Míg tavaly az élelmiszerek és élvezeti cikkek fogyasztói ára egyrészt a termelési költségek emelkedése, másrészt az adóváltozások miatt 7,8 százalékkal emelkedett, addig 2013-ban enyhült az árnyomás az év elején.

A húsvét előtti hetekben elsősorban a tojás, sonka, csokoládé, szeszesital, továbbá a kölni, valamint a játékok vásárlása nő nagyobb mértékben. Felmérések szerint sonkára 8 milliárd, húsvéti édességekre 6 milliárd forintot költenek a vásárlók és hasonló értékben fogy a tojás is. Egy család átlagosan 15 ezer forintot költ az ünnepekre.

Mivel az üzletek a szokásos gyakorlatnak megfelelően húsvét vasárnap és hétfőn zárva lesznek, így csütörtökön, pénteken és szombaton várható a legnagyobb ünnepi roham az üzletekben.

Címkék:
vásárlás, bolt, sonka,