1,4 milliárdot nyert az Ötöslottón: sokan jól jártak

Pénzcentrum2013. január 7. 16:32

14 heti halmozódás után 2013 1. játékhetében volt telitalálat az Ötöslottón. A hatalmas nyeremény természetesen vonzotta a szerencsevadászokat - a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint ezen a játékhéten mintegy félmillióval több játékszelvényt adtak fel, mint hagyományosan.

A január 5-én tartott sorsoláson, 14 hét halmozódás után végre megütötték a főnyereményt. Az első játékhéten egyetlen szerencsés játékosnak sikerült eltalálnia mind az öt nyerőszámot (28; 47; 58; 72; 75), így az idei évet már több mint 1,4 milliárd forinttal a bankszámláján kezdheti. Ezen a héten egyébként a 4-esek is szépen fizettek, 32 játékos közel 2 millió forinttal gazdagodott.

Ugyanakkor a hatalmas nyereménynek nem csak az újdonsült milliomosok örülhetnek, a Szerencsejáték Zrt. is szépen kaszál milliárdos jackpot fölött. A hatalmas főnyeremény ugyanis a magyar szerencsevadászokat is megmozgatja: halmozódás idején, hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv. Hetente átlagosan nagyjából 3,5 millió Ötöslottó alapjáték érkezik be, halmozódás idején azonban hagyományosan emelkedik az értékesített darabszám.

Az elmúlt játékheteken rendre több mint 4 millió alapjátékot adtak fel. Az Ötöslottón minden idők legtöbb alapjátékát, több mint 14,5 millió darabot 2003 novemberében küldték játékba. Akkor a halmozódás történetének leghosszabb, 38 hetes időszaka végén a tét minden idők legnagyobb Ötöslottó nyereménye, 5 092 890 758 forint volt.

Mit kell tennie a nyertesnek?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A szerencsés nyertesnek első lépésként az ún. "Bizalom Vonalát" kell hívnia. Itt a Szerencsejáték Zrt. egyik munkatársa jelentkezik majd, aki kérdéseket tesz fel. A nyertes játékszelvényen ugyanis csupa olyan információ van, amit csak a szelvény birtokosa ismerhet. Miután meggyőződött arról, hogy valóban az 1. heti Ötöslottó jackpot-nyertesével van dolga, egyeztet egy személyes találkozót. Itt ellenőrzik a biztonsági azonosító kódot, éppen úgy, ahogyan azt a lottózós is ellenőrizné, tehát behelyezi egy gépbe, ami kiírja, hogy mekkora a nyeremény. Ha ezen a procedúrán átesett, már csak egy (de lehetőleg inkább több) magyarországi lakossági forint folyószámlaszámot kell megadnia, amire átutalják a nyereményét. Miután megérkezett a pénz, nem tartják a kapcsolatot az újdonsült milliárdossal. Az nyertesnek a sorsolás napjától számított 90 napig van lehetősége jelentkezni a nyereményéért!

 

Címkék: