Elátkozta a Mikulás a T-Mobile-t? Mindig ilyenkor romlik el valami

Pénzcentrum2012. december 6. 14:02

Decemberi átok ül a T-Mobile-on: évek óta ilyenkor, december elején-közepén néhány órára fennakad, leáll a távközlési szolgáltató rendszere.

Mint arról tegnap a Pénzcentrum.hu is beszámolt, több helyen is akadozott a T-Mobile rendszere. A telefontársaság szerda este 10 órakor az alábbi tájékoztatást tette közzé Facebook-oldalán: "Dél-Budapest területén a 2G és 3G szolgáltatásunk jelenleg nem elérhető. A probléma okát vizsgáljuk és igyekszünk mihamarabb megszüntetni."

Éjszaka a társaság lapunkat úgy tájékoztatta, hogy 21 órától tapasztaltak Dél-Budán időszakosan hívásindítási,- fogadási és adatkapcsolati problémák a 2G és 3G mobilhálózatban. A hibaelhárítás a szállítók bevonásával folyamatban van. A hiba - Budapest kivételével - országosan érintette a digitális kábel TV előfizetőket is, számukra a szolgáltatás egy ideig nem volt elérhető.

Az összeesküvés-elméletek híveinek felcsillanhatott a szeme a hír hallatán, hiszen szinte napra pontosan két éve, 2012. december 9-én kísértetiesen hasonló események zajlottak. Akkor is fennakadás volt a 3G hálózatban, de a hangszolgáltatással is voltak problémák.

Sőt, 2009. december közepén történt hasonló leállás: akkor T-Mobile-nak a hálózati akadozás mintegy 160 millió forint közvetlen kárt okozott, a teljes költség 700 millió forintra rúgott, amiben benne voltak a felhasználóknak adott ajándékpercek is. Akkor egy hibás szoftver feltöltése okozta a hálózati akadozást. A hiba kijavítása több órán keresztül tartott, a leállás nem volt teljes, a forgalom 28-30 százalékkal esett vissza.

Címkék: