Ezeket a gyógyszereket vonják ki a forgalomból

Világgazdaság2012. szeptember 25. 09:17

Csak az idén már majdnem másfélszáz gyógyszert vontak ki Magyarországon a társadalombiztosítási támogatásból a gyártók, miközben csaknem öt hónapja egyetlen új gyógyszer sem kapott támogatást, pedig több mint két tucat vár jelenleg is erre - írja a Világgazdaság.

Jóllehet a kivont termékekbe ugyanannak a készítménynek az eltérő hatáserősségű és kiszerelésű formáját is beleszámolták, és a 3 896 finanszírozott termékből csak 148-ról van szó, a végeredmény az, hogy ennyivel kevesebb orvosságot válthatnak ki receptre a betegek.

1200 magyar patika jövője került veszélybe - KATTINTS!

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál a lapot úgy tájékoztatták, hogy a legtöbb tb-támogatott készítmény az idegrendszerre ható, a fertőzés elleni orvosságok, valamint a tápcsatorna gyógyszerei közül szűnt meg. A támogatásból kivont szerek között vannak daganatos, immunhiányos és szív-érrendszeri betegek gyógyszerei is.

A lap szerint a gyógyszerkivonások megerősítik azokat a korábbi jelzéseket, melyek szerint a hazai nyomott árak miatt a gyártóknak nem éri meg sok termék magyarországi forgalmazása.

 

Címkék: