Hatalmas magyar siker:2 milliárd forint a tét

Pénzcentrum2012. július 21. 17:06

Koroknai András, első magyarként jutott be a World Series of Poker (WSOP) főversenyének kilencfős fináléjába. Az "October Nine", mint ahogy a nevük is mutatja októberben ül majd asztalhoz - a végső győztes pedig több mint 8,5 millió dollárt (~2 milliárd forint) zsebelhet be.

Koroknai (Fröccsös Kori) András első magyarként érdemelte ki, hogy ott lehessen a Las Vegas-i pókervilágbajnokság döntőjében. Koroknai egyébként már szép karriert tudhat maga mögött. Korábban diadalmaskodni tudott a World Poker Tour (WPT) LA Classic-on, illetve a Budapest Openen is.


A 10 ezer dollár nevezési díjú főversenyen egyébként idén 6598-an indultak, s 7 nap kellett ahhoz, hogy kialakuljon a döntő asztal. Az "Októberi Kilencek" egyébként már biztosan nyertek 754 798 dollárt (~177 millió forint), de természetesen mindenki a több mint 8 és fél millió dollárt (~2 milliárd forint) érő első helyért hajt majd.


Koroknai a második hely birtokosaként - azaz a második legtöbb összeggel - ül majd a kilencfős döntő asztalához. A döntő csúsztatása már évek óta különböző marketing okokból történik, eddig november elején rendezték a világbajnoki döntőket, most viszont az amerikai elnökválasztás miatt ez október 28-31. közé fog esni.

Korábban is tértek haza egyébként magyar játékosok világbajnoki címet jelentő karkötővel Vegasból. Traply Péter (belabacsi), Gelencsér Péter (iteopepe), és Kwaysser Valdemár Ákos (Luigi) mind-mind diadalmaskodni tudtak a korábbi években. Ugyanakkor a főversenyen eddig senki nem jutott a "tűz" közelébe. Amennyiben Koroknainak idén sikerül diadalmaskodni, nevét a legnagyobbak közé - Doyle Brunson, Johnny Chan, Dan Harrington, stb. - vésik be a WSOP győzteseinek nagykönyvébe.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék: