Pornóbotrány a plázában: nem csak a vevőknek maradt tátva a szája

Pénzcentrum2012. április 7. 11:08

Döbbenetes jelenetnek voltak szemtanúi nemrég egy bukaresti bevásárlóközpont vásárlói. Az egyik gyorsétterem televíziójának kijelzőjén a napi menü helyett egy pornófilmet vetítettek, fényes nappal. Magyarországon is történt már hasonló eset.

A manna.ro hírportál beszámolója szerint egyelőre nem lehet tudni, véletlen baki okozta-e a meghökkentő perceket vagy az egyik alkalmazott állította-e át szándékosan a kijelzőt a kínai gyorsbüfénél.

A három kijelző közül kettőn az ilyenkor szokásos képeket lehetett látni: az egyiken az aznapi választék volt feltüntetve az árakkal együtt, a másikon ínycsiklandó képeket mutattak a választékról, a harmadik kijelzőn azonban egészen másfajta "csemege" fogadta az éhes közönséget.

A vásárlók egy része igyekezett elnézni valami más irányba, de volt, aki döbbenten bámulta a képet, talán maga sem hitte, hogy jól lát. Az egyelőre nem derült ki, hogy mennyi ideig "szórakoztatta" ezzel a várakozókat az étterem, mint ahogy azt sem tudni, hogy milyen büntetés sújtotta az éttermet.

Hasonló botrány Magyarországon is volt tavaly ősszel: a budakalászi Cora recepteket kínáló automatáján Buday Péter mesterszakács műsora helyett pornófilm jelent meg a képernyőn. "Valaki beavatkozott a számítógépes hálózatba és átállította egy külső internetes forrásra. Az esetet kivizsgáltuk és a rendszert fokozott védelemmel láttuk el" - nyilatkozta az esettel kapcsolatban Tóth Katalin, az áruház PR munkatársa.

A fenti botrányokhoz kísértetiesen hasonló eset történt néhány éve Nagy-Britanniában is. 2009 márciusában az egyik brit Tesco áruház műszaki osztályán gyanútlanul sétálgató vásárlók megdöbbentek, amikor a polcokra kihelyezett televízió készülékeken futó adás egyik pillanatról a másikra egy pornófilmre váltott át. Az üzletlánc akkor vizsgálatot indított az eset kiderítésére, azt sem zárták ki, hogy az egyik alkalmazott csínytevése okozhatta a botrányt.

Címkék: