Ez a magyar étel hódítja meg Amerikát?

Pénzcentrum2011. december 5. 16:48

Könnyen lehet, hogy hamarosan Amerikát is meghódítja az egyik legismertebb magyar étel, a lángos. Egy ismert New York-i gasztronómiai blog lelkesen ajánlja olvasóinak a lángost, amit a metropoliszban már több helyen is lehet kapni.

Fokhagymával és sajttal ajánlja a Fork in the road nevű amerikai gasztronómiai blog a magyar lángost. A november végi bejegyzésben a szerző, Lauren Bloomberg nemes egyszerűséggel minden idők egyik legcsodálatosabb ételeként aposztrofálja a magyar lángost, amit a pizzához és a fánkhoz hasonlít, és beszámol arról, hogy Magyarországon leginkább a gyorséttermek sztárja.

 


New Yorkban már híre ment a magyar ételkülönlegességnek, már két helyen, a brooklyni Korzoban és az East Village-i Korzo Hausban is árulják - méghozzá nagy sikerrel. Mint arról a Pénzcentrum.hu is beszámolt, néhány hónapja a lángossal a magyar McDonald's is megpróbálkozott, Hazai Ízek néven futó akciójában.

Hol együnk, hol ne együnk?

Élelmiszerbiztonsági szakértők szerint ha egy büfé vagy sütöde híre már eleve rossz, akkor oda ne is térjünk be. A létesítmény higiénés állapota sokat elárul, ezt a vásárló is észleli, hiszen szinte "belát" a konyhába, látja az ott dolgozók személyi higiénéjét is. Aki nagyon óvatos akar lenni, az ilyen helyeket kerülje el, vagy elsősorban frissensülteket fogyasszon. Általánosságban elmondható, hogy az alapos hőkezeléssel készített élelmiszerek kisebb kockázatot jelenthetnek, és fontos felhívni a figyelmet az egyszer-használatos eszközök használatának előnyeire is, különösen ott, ahol a megnövekedett forgalom miatt a kisebb kapacitású mosogatási lehetőség problémát okozhat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A lángos forró zsiradékban frissen készül, nagy élelmiszer-biztonsági kockázata nincs, inkább a különböző ízesítések (pl.: nem megfelelően tárolt tejföl, reszelt sajt) jelenthetnek veszélyt. A gondos lángossütők ezeket is hűtik.


Pénzcentrum.hu/Hír24

Címkék: