Kutyakaján él a nyomorgó magyar nyugdíjas

Pénzcentrum2011. december 2. 13:07

Megdöbbentő jelenség tapasztalható Somogyban: állateledel-konzervre fanyalodnak a kisnyugdíjasok, ha fogytán a nyugdíjuk. Sokan fagyasztott kutyaételt, például lábat, csirkenyakat vásárolnak.

Döbbenetes jelenségről számolt be a Somogy Online c. lap: egyre több kisnyugdíjas vásárol állateledelt - saját fogyasztásra. Az idősek leginkább azért kényszerülnek erre, mert így legalább akkor is kerül valamilyen húsféle az asztalra, ha már fofytán a nyugdíj. A konzervek általában 400 és 1200 grammos kiszerelésben kaphatóak, az áruk néhány száz forinttól több ezerig is terjedhet.

A lapnak nyilatkozó állatorvos szerint elég szigorú egészségügyi szabályok szerint készítik az állati fogyasztású termékeket, mégis más a végeredmény, mint a humánnál. Azok a vágóhídi melléktermékek kerülnek a konzervekbe, melyeket emberi fogyasztásra már nem használnak fel. Persze vannak olyan konzervek is, amelyek valódi színhúsból vannak, ezek a jobb minőségűek, melyek meglehetősen drágák.

Az is gyakori, hogy az emberek fagyasztott kutyaételt, például lábat, csirkenyakat vásárolnak. Ezek általában darabolás hibásak, esetleg toll maradt rajtuk, tehát nem felelnek meg a szabványoknak.

Egy kilogramm állati fogyasztásra szánt csirkeláb például kilogrammonként mintegy 180 forintba kerül, mindezt a hentesnél hozzávetőlegesen 400 forintos kilónkénti áron vehetjük meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Menekülnek jéghideg otthonaikból a magyar kisnyugdíjasok

Mint arról korábban a Szivatós blog is beszámolt, gyakori jelenség, hogy távolsági buszokra menekülnek jéghideg otthonaikból a kisnyugdíjasok, akiknek ingyenes az utazás ezeken a közösségi közlekedés járatain. Egy buszsofőr elmondta, hogy a hidegben egyre több regisztrációs jegyet ad ki, gyakori, hogy a közlékeny beszélgetni vágyó öregek el is panaszolják neki, hogy "jobb a buszon ülni melegben, mint a hideg lakásban".

Címkék: