Bekavart az OTP-nek a nyugdíj, a családi pótlék és a fizetés

Pénzcentrum2011. december 2. 16:34

Zavart okozott pénteken az OTP Bank rendszerében, hogy a családi pótlék, a nyugdíjak és a bérek a megszokottól eltérően, azonos napon kerültek kifizetésre. A rendszer lassulása a késődélutáni órákra megszűnt, igaz, a netbanki belépés jelenleg is lassabbnak tűnik a szokásosnál.

Belassult pénteken az OTP Bank rendszere. A problémát az okozta, hogy a családi pótlék, a nyugdíjak és a bérek a megszokottól eltérően, azonos napon kerültek kifizetésre december elején. Az OTP Bank rendszereiben a kiugróan magas számú egyidejű kifizetés feldolgozása miatt átmeneti lassulás volt tapasztalható. Emiatt a számlákra megérkezett összegek bankkártyával csak 1-2 órával a beérkezés után voltak hozzáférhetőek - tájékoztatott a pénzintézet péntek délután 16 órakor Facebook-oldalán.

Mint írták, a mai napon több felhasználó által is jelzett rendszerlassulás megszűnt, jelenleg valamennyi bankkártyás tranzakció zavartalanul működik.

A Pénzcentrum.hu ugyanakkor több forrásból is úgy értesült, a netbanki belépés jóval lassabb a megszokottnál, ráadásul - olvasóink és az OTP Facebook-használói szerint- a rendszer még mindig döcögősen működik, hibák mutatkoznak például az utalásnál is.

FRISS!

Péntek este azt közölte az OTP Bank, hogy úgy tapasztalják, hogy az OTPdirekt internetes szolgáltatásban a lassulás megszűnt. Ha az ügyfelek nem biztosak benne, hogy egy tétel megérkezett-e a számlájukra, javasolják, hogy akár az internetes szolgáltatásban, akár telefonos ügyintézőik segítségével ellenőrizzék. A mai napon megnövekedett hívásszám miatt előfordulhat, hogy ügyintézőket továbbra is nehezebb elérni.

 

Címkék: