Bejött a Sziget rendezvényein a készpénzmentes fizetés

Világgazdaság2011. július 19. 09:32

A Sziget Kft. rendezvényein idén már nem lehet készpénzzel fizetni, csak elektronikus kártyával. A várakozások szerint néhány éven belül több százezer kelhet el a készpénzt helyettesítő fizetési eszközből. Más fesztiválok is alkalmaznak hasonló megoldásokat - írja a Világgazdaság.

Szakértők szerint a fesztiválokon alkalmazott érintésmentes kártyák legfőbb előnye, hogy egyszerűbb, gyorsabb vele fizetni, sőt biztonságosabb is. A legnagyobb hazai fesztiválokat egy kisebb magyar cég, a Meta-MPI látja el olyan kártyákkal, amelyek mögött nincs banki háttér.

Lévai Gábor, a Sziget Kft. rendezvényein használható Metapay fesztiválkártyákat kibocsátó Meta-MPI Kft. ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta: A vásárlási pontokon elhelyezett olvasók segítségével a vásárlási tranzakció két másodperc alatt végbemegy, így lényegesen csökken a sorban állás.

A kártyák másik nagy előnye, hogy ha a bulizó fiatal elveszíti, jobban jár, mintha a bukszáját hagyta volna el. Ezekre az utalványkártyákra ugyanis elég annyi pénzt feltölteni, amennyit az eseményen el szeretne költeni, így ha illetéktelen kezekbe kerül a kártya, nem férnek hozzá a bankszámlájához, másrészt az elveszített kártyákat le is lehet tiltani.

 

Címkék: