Auchan: új vidéki boltokkal nyomnák le az árakat

Orosz Márton2011. június 22. 09:27

A vásárlóerő megtartását nevezte legfontosabb feladatának Dominique Docoux, az Auchan Magyarország idén áprilisban kinevezett vezérigazgatója. Az új vezető az áruháznyitások elmaradása ellenére is sikernek tartja a lánc piaci részesedésének megtartását,  és vidéki terjeszkedést prognosztizál.

Az Auchan számításai szerint a 2011-es év eddig eltelt részében a forgalom fellendülése megindult. Amióta az Auchan Magyarországra érkezett, közel 1 milliárd eurónyi befektetést valósított meg, a további cél a rentabilitás javítása (az áruházlánc ugyanis jelenleg nem nyereséges).

Dominique Docoux, az Auchan Magyarország idén áprilisban kinevezett vezérigazgatója mai sajtótájékoztatóján elmondta: meggyőződése, hogy a magyar piac sikeres lesz, ezért továbbra is fejlesztésben gondolkoznak, azaz újabb és további beruházásokat szeretnének indítani. Kiemelt fontosságúvá vált, hogy a vidéki városokban erősebb legyen az Auchan jelenléte.

"Azokban a vidéki városokban, ahol nem vagyunk ott, az eladási árak magasabbak, mint Budapesten. Ahol jelen vagyunk, az árverseny erőteljesebb, ennek mindenképp a vásárlók a nyertesei. A csökkenő ártendencia bebizonyosodott Miskolcon is, ahol legutóbb áruházat nyitottunk" - mondta az új vezérigazgató. Több áruház nyitása is várható, jelenleg 5 projekt (négy vidéki és egy budapesti) műszaki előkészítését végzik. Az biztos, hogy 2011-ben nem lesz áruháznyitás, viszont dolgoznak azon, hogy 2012-ben új boltok indulhassanak..Elképzelhető, hogy más, a jelenlegitől eltérő formátumú áruházak nyitása is várható, így akár kisebb alapterületű boltok indítása is elképzelhető.

Dominique Docoux a kormányzati kommunikációban egyre intenzívebben szereplő plázastop ötletével (kormányzati elképzelések szerint 2012-ben százezer lakos alatt legfeljebb négyszáz, afölött legfeljebb nyolcszáz négyzetméteres üzletközpontok építésére adhatnának engedélyt) kapcsolatban a Pénzcentrum.hu kérdésére elmondta: a hatályos jogszabályokat elfogadják és tiszteletben tartják, de az új üzletek kialakításánál a jelenlegi fogyasztási szokások alakulását tudják figyelembe venni, a magyar vevők pedig inkább a lakóhelyhez közeli boltokat részesítik előnyben. A vezérigazgató a hipermarketet jól működő modellnek tartja, de - mint elmondta- a lakóhelyhez közelebb eső, kisebb boltok nyitását is fontolgatják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Auchan vezérigazgatója a várható népegészségügyi termékadóról (hamburgeradó) annyit mondott: az áruházlánc meg szeretne felelni a törvényi elvárásoknak, alkalmazkodni fognak a változásokhoz, még akkor is ha az adó várhatóan nem is kedvez majd nekik. Kiemelte: fontos lenne, hogy hosszú távú, előrelátható piaci környezet alakuljon ki Magyarországon.

Címkék: