Újabb lottó-szupernyeremény Magyarországon

Pénzcentrum2011. június 20. 17:02

Ugyan a lottójátékok között "nagy öregnek" számító Ötös TOP10-es óriásnyereménye nemrég gazdára talált, a Skandináv lottóval továbbra is érdemes próbát tenni: a jackpot ugyanis már a 400 millió forintot is meghaladja - tájékoztatta lapunkat a Szerencsejáték Zrt.

Az 1991-ben indított Skandináv lottó általunk játszott formája bizony hazai fejlesztés eredménye, bár gyökerei az északi leleményességben rejlenek. A Skandi szelvényén 35 számból hetet kell megjelölni, és ezek közül legalább négynek kell egyeznie a kisorsolt nyerőszámokkal ahhoz, hogy a találatot pénznyereményre válthassuk. Az esélyek minderre kiemelkedően jók, szerdánként ugyanis kétszer sorsolnak: géppel és kézzel is húznak 7-7 számot! A telitalálat valószínűségét a matematika is igazolja: míg az Ötösön az esély 1 a 44 millióhoz, addig a Skandin 1 a 3 millióhoz, ezzel a Hatoslottót is maga mögé utasítja.

Hogy a nagy számok törvénye működik, azt a nemrégiben megnyert, csaknem kétmilliárd forint értékű Ötöslottó jackpot igazolja. Ehhez képest a Skandináv lottó eheti, 406 milliós fődíja akár szerénynek is mondható, ám minden bizonnyal jelentős anyagi segítség lenne annak a bizonyos jótündérnek a kívánságok megvalósításakor.

A Skandináv lottó nyereménye április közepe óta vár gazdára. A rekordot egy 2007-es nyertes tartja, több mint 500 millió forinttal. A jelenlegi összeg az 5. helyen áll a legnagyobb Skandi nyeremények rangsorában.

 

Címkék: