Ötöslottó: milliárdos a tét ma este! Mikor viszik el a főnyereményt?

Orosz Márton2011. május 28. 07:22

Legutóbb 2011. február 12-én, a 6. héten volt telitalálatos az Ötöslottón. A hosszabb távot tekintve elmondható, hogy a halmozódás időtartamának növekedésével fokozatosan nő a játékkedv és a feladott szelvények száma is - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Szerencsejáték Zrt.

Az Ötöslottó nyerőszámai a 21. héten  >> Kattints <<

Míg az Ötöslottó esetében a heti átlag körülbelül 3,5 millió szelvény, addig egymilliárd forint feletti főnyeremény esetében 1 millió szelvénnyel is több érkezhet be hetente - tudtuk meg a Szerencsejáték Zrt-től. A 19. heti kiugrás a péntek 13-i szerencsenapnak is köszönhető, amely az azon a héten szervezett óránkénti akción belül az Ötöslottó akció napja volt. A május közepén megtartott promóció idején is jelentős mértékű volt az Ötöslottó várható főnyereménye, a halmozódás mellett ez is ösztönözhette a játékosokat arra, hogy több alapjátékot játsszanak meg egy szelvényen.



A játék Részvételi Szabályzata kitér arra is, hogy mikor lesz az a hét, amikor már nem halmozódik tovább a nyeremény.

Az Ötöslottóra vonatkozó halmozódási szabály a Részvételi Szabályzat 11.§ (7)-(8) bekezdésekben foglaltak szerint így szól:

"... az. ún. halmozódás az adott nyerőosztályra vonatkozó kezdő időpontja az előző halmozódás vége utáni első olyan sorsolást követő nap, amely sorsolás eredménye alapján az adott nyerőosztályban nincs nyertes alapjáték. Az adott nyerőosztályban a halmozódás véget ér, ha az adott nyerőosztályban nyertes alapjáték születik."

"Amennyiben a halmozódás kezdő időpontjától számított 1 éven belül tartott utolsó sorsoláson ... sincs nyertes az adott nyerőosztályban, akkor a halmozódás véget ér. Az SzZrt. a halmozott összeget még ugyanezen sorsolás eredménye alapján a nyertest tartalmazó nyerőosztályok nyereményalap-hányadának megemelésére fordítja az alábbiak szerint:

a./ a nyertest tartalmazó nyerőosztályok nyereményalap-hányadát a legalacsonyabb sorszámú ilyen nyerőosztály kivételével a halmozott összeg 10-10%-ával,

b./ a nyertest tartalmazó legalacsonyabb sorszámú nyerőosztály nyereményalap-hányadát a halmozott összeg fennmaradó részével növeli."

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelenlegi Ötöslottó halmozódás kezdete 2011. február 20., az attól számított 1 éven belüli utolsó nap pedig 2012. február 19.

Az 1 éven belül tartott utolsó sorsolás időpontja a jelenlegi szabályok szerint 2012. február 18. (szombat), azaz legfeljebb eddig az időpontig tarthat a most folyamatban lévő halmozódás - természetesen csak akkor, ha közben nem lesz telitalálatos nyertes. Amennyiben ezen a napon megtartásra kerülő sorsoláson sem lenne telitalálatos, akkor az I. nyerőosztály halmozódott nyereményalap-hányada felosztásra kerül a kisebb találatok között.

De vajon mennyi lesz a főnyeremény, ha még hónapokig halmozódik?

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a főnyeremény akkori értékére csak becslést lehet adni, a pontos érték a még hátralévő kb. 3/4 év forgalmától, a játékosok érdeklődésétől jelentős mértékben függ. Számításaik alapján azt valószínűsítik, hogy a 10 milliárd forintos határt meghaladhatja az akkorra halmozódó összeg. Az egy éves maximális halmozódási határ elérésére egyébként a lottók esetében eddig még nem volt példa Magyarországon.

 

Címkék: