Eltűnhet a szexshop a Nyugatiról: rendőrörs lehet a MÁV épületben

Pénzcentrum2011. május 24. 09:45

Akár rendőrség is lehet a ma nyugatinál működő szexshop helyén. A MÁV tulajdonában lévő épületek bérleménybe adásáról a társaság dönt, nem is köthető ilyen szerződés közerkölcsöt sértő tevékenységek esetén. A Nyugatinál lévő szexshopot is a korábbi bérlő adta tovább egy albérlőnek, akitől a MÁV peres úton próbál megszabadulni - írja a Napi Gazdaság.

A bérleti szerződést ugyan felmondta a MÁV a bolt bérlőjével, de az önként nem volt hajlandó kiüríteni a helységet. A vállalat ezért pert kezdeményezett, ami jelenleg végrehajtási szakaszban van. A Resti Zrt. által üzemeltett pénznyerő automaták eltüntetésére nincs mód a céggel kötött szerződés lejártáig- írja a lap.

A MÁV Zrt. tulajdonában 14 ezer ingatlan van, ezek üzemeltetését, állagmegóvását próbálja finanszírozni a vállalat a nem használt épületek bérbeadásából. Az összes ilyen jellegű forrás viszont kevés az épületek állapotához képest. Megfelelő bérlőket folyamatosan próbálnak keresni, bár a kereslet, főleg vidéken, megcsappant. A most kiürítésre került helyiségbe viszont akár a rendőrség  is beköltözhet. Az erről folyó tárgyalások még folyamatban vannak.

Címkék: