Hiába tűnnek gazdagnak, hitelből vették az iPhone-jukat

Pénzcentrum2011. április 4. 18:02

Még mindig drágák az okostelefonok, tulajdonosaik pedig nem mindig gazdagok. Az iPhone tulajdonosok 20 százalékának folyamatos tartozása van bankja felé, a hitelkeretüket minden hónapban teljesen kimerítik. Így hiába tűnik valaki gazdagnak a modern telefonjának köszönhetően, a valóságban sokan nem is engedhették volna meg maguknak a drága telefont.

Hiába tűnnek gazdagnak az okostelefon tulajdonosak, valóságban sokan csak kölcsönből tudták megvenni azt. Az iPhone tulajdonosok 20 százaléka folyamatos késedelemben van banki tartozásaival. Kicsivel jobb a helyzet az Andoid rendszert futtató rivális gyártók készülékeit használok táborában, ahol az emberek 54 százaléka soha nem szorult hitelre a hónap végéhez közeledve.

A fizetések is eltérőek a más-más okostelefont használók körében, a legtöbbet a kifejezetten üzleti telefonként számon tartott BlackBErry tulajdonosok keresik, átlagosan több mint 50 ezer fontot (15 millió forint) évente. Az iPhone-sok csupán 5 százaléka kapja meg a BlackBerry-sek átlagfizetését.

Az igen kevésnek számító 20 ezer fontos évi fizetéssel is több iPhone használó rendelkezik, mint Android, vagy BlackBerry tulaj.

Címkék: