Megacsészével tarol a kávémulti

Pénzcentrum2011. január 20. 18:02

Tengerentúli egészségügyi szervezetek nemtetszésüket fejezték ki, amiért a hazánkban is jelenlévő kávézólánc, a Starbucks Coffee közel egy liter űrtartalmú bögréket vezetett be az Egyesült Államokban üzemeltetett kávézókban.

A bevezetésre kerülő, "Trenta" névre keresztelt kiszerelés egyelőre csak az amerikai piacon debütál. Január 18-tól május elejéig minden amerikai üzletben bevezetésre kerül. Bár a kávézólánc ebben a méretben csak jegeskávét, limonádét és teát árul majd, azonban egészségügyi szervezetek arra hívták fel a figyelmet, hogy az új termék űrtartalma nagyobb, mint egy átlagos felnőtt gyomra.

A hatalmas kiszerelés piacra dobása véleményük szerint rossz hatással lesz az amerikai polgárok egészségügyi állapotára, mivel az Egyesült Államok lakossága már így is a 9-dik legkövérebb nemzet a világon.

 


A "Trenta" elnevezésű kiszerelésben egyébként 63 százalékkal több kávé fér el, mint az eddigi legnagyobb űrtartalmú "Venti" elnevezésű kiszerelésben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Viszont azt egyelőre nem tudni, hogy a világhírű kávézólánc immár három magyarországi üzletének polcaira valaha eljut e a megacsésze.

 

Címkék: