Tessék mondani buborékos szenteltvíz van? ABC-ket nyit az egyház

Pénzcentrum2010. december 19. 18:02

Úgy tűnik, Anglia egyháza készpénznek veszi az alapvető keresztény imában elhangzó mondatot -"Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma" - ugyanis szorgalmazza, hogy bankterminálokkal felszerelt vegyeskereskedések legyenek kialakítva az Angliában található templomok erre alkalmas termeiből.

Anglia legnagyobb keresztény egyháza, a "Church of England" bátorítja egyházi épületeinek kezelőit, hogy a szinte minden vidéki településen jelenlévő templomokban engedélyezzék, hogy vegyeskereskedések nyílhassanak.

Az egyház reményei szerint ennek a lépésnek közösségformáló hatása lesz, ugyanis gyakran az egyházi épületek jelentik az egyetlen olyan közösségi teret a falvak lakóinak, ahol egyébként kevés a középület.

Az angliai egyház a közeljövőben egy útmutatót fog kiadni, amiben meghatározzák miként alakíthatóak át a különböző egyházi ingatlanok bizonyos részei, hogy azokban élelmiszert vagy háztartási termékeket lehessen árulni. Azonban azt tanácsolják a templomvezetőknek, hogy mindenféleképpen tanácskozzanak a közösséggel mielőtt bolt nyitására adnák fejüket, mert egyes településeken ez árthat a már meglévő üzleteknek.

 

Címkék: