Nemzetközi vizekre evezett a hazai sikercég!

Pénzcentrum2010. november 12. 13:02

Az egykoron garázscégként induló, nevét a gyönyörű lesbos-szigeti nyaralóhelyről (Vatera Beach-ről) kapó Vatera.hu 10. születésnapját ünnepelte. Az oldal régiós szinten is több országban jelen van és további növekedést tervez a közeljövőben. Mára már 1,3 millió felhasználóval és 1,5 millió termékkel a hazai e-kereskedelem meghatározó szereplőjévé vált. 


Kezdetben öt országban (Lengyelországban, Csehországban, Görögországban, Törökországban és hazánkban) indult el a Vatera, mint aukciós oldal.

A 2010-es évet dinamikus hazai növekedés jellemzi: 43 százalékos emelkedés mutatható ki (2010 április és október között) az online piactér átmenő forgalmában a felhasználók száma 29 százalékkal, míg a termékszám 20 százalékkal gyarapodott, és ma már minden nyolcadik magyar regisztrált az oldalon. 

Idén új kategóriákkal (piperecikk, élelmiszerek, állateledel-állattartás) bővült a kínálat. A legutolsó teljes pénzügyi évében 17,5 milliárd Ft átmenő forgalmat, 1 milliárd Ft nettó árbevételt és 79 millió Ft adózott eredményt realizált a magyar vállalkozás. 

Egyre több minőségi nagyeladó is vaterázik; így a vásárlók akár a Kika, a Praktiker vagy a Baumax választékából is válogathatnak.

Mivel a Vatera kínálatának közel 60 százaléka már fix áras aukcióként fut (így inkább hasonlít egy webshopra az oldal), és a TeszVesszel is összeolvadtak, egy arculatváltás is következni fog a jövőben. Új logóval és egyszerűbb felhasználói felülettel fogunk találkozni. 

Piacvezető aukciós portálként a Vatera kiemelten figyel a biztonságos kereskedésre. A csalások megelőzése érdekében monitoring rendszert alakítottak ki, amely kiszűri a gyanús, csalásra készülő felhasználókat. Emellett a Vatera úttörő módon egy biztonsági csapatot is foglalkoztat több tízmilliós költséggel. 

Az utóbbi évek 3,7 millió tranzakciója közül 200 esetben fordult elő visszaélés. A Vatera minden esetben feljelentést tett, és polgári peres eljárás után a kártalanításra is sor került.

A portál célja, hogy továbbra is a legnagyobb kereslet-kínálatot nyújtsa a hazai e-piacon, kihasználva a cégcsoport szinergiáit: a Vatera.hu Kft. és a TeszVesz.hu Aukció Kft. 2010. november 1. hatállyal egybeolvadt és allegroup.hu Kft. néven folytatja tevékenységét. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Allegroup.hu Kft. Magyarország vezető e-kereskedelmi piactereit foglalja magába. Egy felmérés szerint 2009-ben még csak 60 százalékos volt a magyar emberek körében a Vatera ismertsége, mára ez 81 százalék. A lapletöltések tekintetében a hatodik legnagyobb online oldal Magyarországon.

Az eBay-től nem tart a vállalat vezetése. A világ legnagyobb aukciós oldala még népszerűsítheti is az internetes vásárlást. Nem beszélve arról, hogy a magyarok 74 százaléka semmilyen idegen nyelvet nem beszél, ezért az eBayen történő vásárlás problémákat okozhat nekik, szemben a Vaterával. 

Az Allegroup központja Lengyelországban található és 15 országban vannak jelen. Magyarország, Szerbia és Románia egy régiót alkot, amely a Vatera irányítása alatt 10 internetes oldalt irányít. 

A jövőben az aktivitás növelésével és új oldalak indításával szeretnék fokozni forgalmukat. Egyelőre nem tervezik a Vatera eBayhez hasonló nemzetközivé tételét, mivel a közép-kelet európai térségben nagyon nagy a szerepe a nyelvi lokalitásnak. Egy románul hirdető eladótól valószínűleg nem fog külföldi akár magyar, akár lengyel felhasználó vásárolni. (A TeszVesz indulásakor volt is erre lehetőség, de egyetlen nemzetközi ügylet sem köttetett.)

A növekedési lehetőségekről Csupor Erik, a Vatera divízió ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ha a lengyel példából indulunk ki (ahol 39 millió lakosból 14 millió tagja a Vaterának), akkor még van hová fejlődni hazánkban is. 

 

Címkék:
teszvesz,