Vajon melyik országban olcsóbb az alkohol a víznél?

Pénzcentrum2010. október 17. 16:02

Olcsóbb a bor a víznél Új Zélandon. Ennek Dionüszosz ottani követői persze örülnek, a hatóságok azonban kevésbé. Minimálárak bevezetésével igyekeznek gátat szabni az össznemzeti ivászatnak.

Inkább borral és nem vízzel oltják a szomjukat Új Zélandon. No nem azért , mert annyira borissza nemzetről van szó, hanem mert a szőlő nedve jóval olcsóbb a palackozott víznél. Egy 2,5 deciliteres palack vízért 130 forintnak megfelelő összeget kell fizetni a boltokban, miközben egy pohár bor átszámítva csak 90 forintba kerül.


Mindez az Otago Egyetem felméréséből derül ki. A kutatók szerint egyátalán nem örvendetes jelenségről van szó: Ha olcsó a szeszesital, akkor sokan meg tudják vásárolni, így egyre több lesz az alkoholista. A sok beteges ivó kezelése pedig egyre több pénzt igényel a költségvetéstől.



Nagyobb térképre váltás

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A bor azért lett ilyen olcsó a távoli szigeten, mert hatalmas eladatlan készletek halmozódtak fel belőle, így a pincészetek akár veszteséget is vállalnak, hogy kiürítsék a hordókat. Az új-zélandiak egészségéért aggódók most azt szorgalmazzák, hogy állapítsanak meg minimális árat a borra és az alatt ne lehessen megvenni a nedűt.

Címkék: