Botrány! Hamisítványokkal kereskedett a rendőr

Pénzcentrum2010. május 19. 15:02

Hamisítványok értékesítésének gyanújával vettek őrizetbe a brit hatóságok egy fiatal rendőrt a napokban. A gyanú szerint a férfi a helyi használtpiacon lefoglalt kalóztermékeket próbálta továbbadni.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület honlapjának beszámolója szerint egy 24 éves brit rendőrt vettek őrizetbe és hallgattak ki hamisítási ügyben a napokban a kenti hatóságok. A gyanú szerint a férfi több ezer font értékű hamis terméket próbált meg eladni egy társával, amelyet előzőleg a használtcikk piacon foglalt le.

A hatóságok közlése szerint a rendőr, akit időközben felfüggesztettek, jogosultság nélkül, hamis iratokkal foglalta le a hamisítványokat. A cikkek között zömmel kalózlemezek szerepeltek, de hamis ruházati termékeket és kozmetikumokat is találtak nála.

A férfi ellen márciusban merült fel először a hivatali visszaélésre utaló gyanú, de a nyomozás során előkerült bizonyítékok arra utalnak, hogy már jóval ezelőtt üzletelt hamisítványokkal. A rendőrt óvadék ellenében szabadlábra helyezték, ellene eljárást indítanak.

Címkék: