Megnyílt a 20. magyar Praktiker

MTI2010. április 22. 12:32

Kétmilliárd forintot meghaladó beruházással Esztergomban nyitotta megy huszadik áruházát a Praktiker, a geotermikus energiával működő, hatezer négyzetméteres üzlet 65 embernek ad munkát.

A Praktiker azért döntött Esztergom mellett, mert a régió fejlődik, vásárlóerővel rendelkezik és viszonylag ellátatlan, mert a legközelebbi barkácsáruház Győrben, Budapesten és Pozsonyban van - hangsúlyozta Karl-Heinz Keth ügyvezető igazgató az áruház megnyitóján.

A létesítmény megnyitásával a magyar piacon 12 éve jelen lévő Praktiker Magyarországon összesen már 134 ezer négyzetméteren várja a vásárlókat.

 


Az új áruházat kizárólag energiatakarékos izzók világítják meg, illetve geotermikus energia fűti és hűti. A rendszer 100 ezer euró többletköltséget jelentett, mely a számítások szerint öt éven belül megtérül. Az esztergomi áruház 65 új munkahelyet teremtett, a felvett dolgozók több mint fele korábban munkanélküli volt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A német Praktiker Group barkácsáruház-lánc korábbi tájékoztatója szerint 2009-ben a németországi tevékenység értékesítési árbevétele 1,8 százalékkal 2,617 milliárd euróra, a nemzetközi tevékenység árbevétele 15,7 százalékkal 1,045 milliárd euróra csökkent. Változatlan deviza árfolyamokon számítva a nemzetközi forgalom 6,8 százalékkal csökkent.

Címkék: