Veszélyes samponmutyi: fodrászok is benne voltak

Pénzcentrum2010. április 6. 14:02

Három, illetve három és fél év börtönbüntetésre ítéltek a kínai hatóságok két helyi kereskedőt hamis samponok értékesítésének vádjával. A kereskedők rendszeres vásárlói között fodrászszalonok is szerepeltek -olvasható a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület honlapján.

A pekingi bíróság három és fél, valamint három év letöltendő börtönbüntetésre ítélt két helyi kereskedőt, akik hamis hajsamponokat értékesítettek a város Daxing kerületi piacán. A hatóságok szerint a páros 2009 eleje óta üzletelt a hamis kozmetikai termékekkel. A hamisítványokat egy kínai gyártótól szerezték be, és olyan márkák címkéivel értékesítették, mint a VS Sassoon, a Pantene vagy a Head & Shoulders. Működési idejük alatt több ezer darab hamis sampont adtak el, amellyel több százezer jüan összegű bevételre tettek szert.

A hatóságok szerint a hamisítványok rendszeres vásárlói között helyi élelmiszerüzletek és fodrászszalonok is szerepeltek. Egy kerületi fodrászat vendége komoly fejbőrsérülésről is beszámolt, miután haját hamis termékkel mosták meg. A fodrászat vezetője szerint a kerületi szépségszalonokban rendszeres gyakorlat, hogy nem eredeti termékeket használnak, mivel ezzel jelentős költséget spórolnak meg.

A hatóságok az elítélt kereskedők által is használt piacon legalább húsz olyan árus nyomára bukkantak, akik hamis samponokat kínáltak vevőiknek. A daxing-i bíróság 2006 óta már több mint tíz hasonló esetben hozott elmarasztaló ítéletet.

Címkék: