Auchan: a hétvégén indulhat a roham

Pénzcentrum2010. április 1. 08:47

Kimondottan kevés csokifigura fogyott eddig a hipermarketekben. A húsvét előtti napokban már több termék hiánycikké válik, most azonban mind a legolcsóbb, mind a középáras termékekből bőségesen találni az üzletekben - derül ki a Napi Gazdaság körképéből.

A Magyar Édességgyártók Szövetségének adatai szerint a húsvéti csokoládék értékesített mennyisége 890 tonna körüli, amelyből majd 600 tonna minőségi termék. A fogyasztás trendszerűen ez irányba terelődik, bár a tejbevonók pozíciói továbbra is jelentősek.

A CBA Kereskedelmi Kft. adatai szerint az akciós időszak első felében 10 százalékos forgalomkiesés mutatkozott a csokifigura-szegmensben, a forgalom elmarad a szokásostól. A csokoládénak nem nevezhető, legolcsóbb termékeket nem viszik, a volument a márkás termékek generálják.

Az Auchannál sem megy olyan jól az édesség, mint szokott. A francia áruházlánc úgy számol, hogy a hét utolsó két kereskedelmi napján (péntek-szombat) lesz a nagy roham, a fogyasztók egy részének ekkor jön meg a fizetése, így várható, hogy a jelentős édességkészletek is elfogynak.

Címkék: