Ismét van Kollektív Szerződés, újra járhatnak a buszok

MTI2010. január 18. 00:56

Hétfő reggel rendben megindul a közösségi közlekedés a fővárosban, miután BKV vezetése vasárnap este megállapodott a sztrájkot hirdető 14 szakszervezettel a hatodik napja tartó sztrájk felfüggesztéséről.

A közlemény szerint a sztrájkot lezáró, mindkét fél számára megnyugtató megállapodás született, így hétfőn reggel rendben megindul a közösségi közlekedés, de kisebb fennakadások még előfordulhatnak.

A közlekedési társaság köszönetét fejezte ki utasainak a sztrájk idején tanúsított megértéséért, és nem sztrájkoló dolgozóinak felelősségteljes munkavégzéséért, ami szintén hozzájárult a közös megegyezéshez.

A sztrájk a szakszervezetek győzelmével végződött, hiszen tulajdonképpen megkaptak mindent, igaz, nem a kollektív szerződés keretein belül. Megkapták a 6000 forintos meleg étkezési utalványt (ami átváltható internetutalványra), a 45 ezer forintos év végi pulykapénzt, megmaradt a 3-3 százalékos járulék hozzájárulás. A BKV viszont kikötötte, hogy a bér és béren kívüli juttatások összege nem haladhatja meg 2010-ben az 59 milliárd forintot, azaz plafont szabtak a kifizetéseknek - írta korábban az Index.

Címkék:
pulykapénz,