Negyedik napja tart a sztrájk - Mit kell tudni?

Pénzcentrum2010. január 15. 07:30

Nem sokkal 6 óra után a BKV 42 busz- és 6 villamosvonalán közlekedtette járatait, a határozatlan idejű sztrájk negyedik napján - közölte a BKV az MTI-vel.

A buszok közül pénteken - ahogy az elmúlt napokban is - főként az alvállalkozók által működtetett járatok közlekedtek, többségük a menetrendben szereplő útvonalon. Ilyen például a 11-es, a 20E, az 58-as, a 63-as, a 85-ös, a 123A, 128-as, a 136E, a 170-es, 178A, 200E és a 272-es jelű busz.

2010.01.14 13:43
Folytatódik a sztrájk és a tárgyalások

2010.01.14 11:01
Ma délelőtt sem állapodtak meg, folytatódik a BKV-sztrájk

Rövidített vagy megváltozott útvonalon közlekedik a 8-as, a 66A, a 98-as, a 114-es, a 151A, a 173-as, a 180-as, a 212-es, a 256-os, a 297-es, a 950A és a 990A busz.

A villamosok közül összesen hat közlekedik, és csak a 6-os és a 42-es jár teljes útvonalán. Az 1-es a Bécsi út és a Stadionok, a 41A a Kamaraerdő és a Bocskai út, az 50A Kispest, Határ út és Villanytelep, az 52A pedig Kispest, a Határ út és a Gubacsi út között szállít utasokat.

Mind a buszok, mind pedig a villamosok ritkábban közlekednek a menetrendhez képest.

A metró-, HÉV- és trolibusz-közlekedésben továbbra sincs fennakadásban, a járművek üzemkezdet óta menetrend szerint járnak.

Csütörtökön, a BKV-sztrájk harmadik napjának hasonló időszakában 39 busz- és 4 villamosvonalon utazhatott a közönség.

Bajnai: zsarolnak a szakszervezetek

A miniszterelnök szerint nem sztrájkolnak, hanem zsarolnak a BKV szakszervezetei. Bajnai Gordon erről a Klubrádiónak nyilatkozott csütörtökön.

A miniszterelnök azt mondta, "sztrájkolni Magyarországon mindenkinek van joga", de ehhez azt is hozzátette: azt gondolja, hogy ami itt történik, az "nem sztrájk, hanem zsarolás", hiszen a BKV egy közszolgáltató cég, és rajta kívül más nem tudja megoldani azt, hogy milliók eljussanak a munkahelyükre.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szerinte ezzel a budapestiek mindennapi életét teszik tönkre. Mint mondta: azért zsarolás, ami történik, mert nem állapodtak meg a kötelező elégséges szolgáltatásról. Az nem elégséges szolgáltatás, hogy az emberek ott állnak az utcán, fagyoskodnak és nem tudnak közlekedni - tette hozzá.

Azt is mondta: szívesen tárgyal bárkivel, ha majd megállapodnak a szakszervezetek az elégséges szolgáltatásról.

Bajnai Gordon megköszönte a munkát azoknak a közlekedési dolgozóknak, akik ebben a helyzetben is helytállnak. (MTI)

Mi történt csütörtökön?

Miután a tegnap esti egyeztetésen sem sikerült megállapodni a feleknek, ezért egyértelmű volt, hogy pénteken is folytatódik a sztrájk.

Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője csütörtökön elmondta: több adatot kértek a munkáltatótól, de a csütörtök déli órákra csak a 15 éves üzleti modellre vonatkozó információt kapták meg. Emellett kérték a 2010-es üzleti tervet, ezt pedig nem készült el este fél 7-re, és a munkáltató nem is tudta vállalni, csak pénteken fél 10-re - tette hozzá.

Bolla Tibor, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese is nyilatkozott az újságíróknak, és azt mondta, azért nincs megegyezés, mert a szakszervezetek újabb dokumentumokat kértek, s ezeket pénteken adják majd át.

A tárgyalások a szakszervezet és a BKV vezetése között péntek 13 órakor folytatódnak.

A szakszervezetek kedd óta sztrájkolnak - emlékeztet az MTI.

Címkék: