A Google legújabb dobása: fotó alapú, és azonnali keresés

Pénzcentrum2009. december 8. 16:02

A Google legújabb keresője, a Google Goggles ezúttal nem írás-, vagy hangalapú, hanem fotó feltöltésével működik. További újítás, hogy még idén elindul a valós idejű keresés.

Néhány hónapja már bejelentette a Google, hogy bevezeti a valós idejű keresést, vagyis adott tartalomra már abban a pillanatban rá lehet keresni, ahogy felkerül a világhálóra. Folyamatosan frissülő Twitter tartalmakra már rá tudunk keresni, a jövőben azonban több millió oldalról fog valós idejű adatokat szolgáltatni a kereső.

Első körben a közösségi oldalak - Twitter, Facebook, MySpace - frissülő tartalmaira lehet majd rákeresni, persze csak azokra, melyek nem titkosak - írja a BBC.

A lépésre, illetve az ilyen gyors bevezetésre az késztette a Googlet, hogy versenytársa, a Microsoft Bing keresője szintén hasonló babérokra tör.

A másik újítás a Google Goggles, melynek segítségével egy általunk készített fotóról is minden elérhető információra rákereshetünk a világhálón. Ehhez elég lefényképezni egy híres épületet, művészeti alkotást, könyvborítót, termékeket, vagy bármilyen földrajzi helyet, feltölteni a Goggles-re, és már hozzá is juthatunk számos hasznos információhoz.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Későbbi tervek között az szerepel, hogy akár egy falevél fotójáról is felismerje a kereső, hogy milyen fáról származik. 

Címkék: