2012-ben nyílik az űrhotel: 835 millióba kerül majd a kiruccanás

Pénzcentrum2009. november 3. 11:02

2012-ben fogadhatja első vendégeit a világ legelső, űrben létesítendő hotelje. Akadnak persze kritikusok is, akik szerint ennyi idő alatt képtelenség befejezni a multi milliárdokba kerülő projektet.

A The Galactic Suite Space Resort névre hallgató projekt mögött egy barcelonai építésziroda áll, akik szerint egy három éjszakás tartózkodásért mintegy 3 millió eurót (835 millió forint) kell majd fizetniük a csillagközi utazóknak, ami tartalmaz egy nyolchetes tréninget is egy trópusi szigeten.

Az ott tartózkodásuk alatt a vendégek naponta 15-ször látnák a napfelkeltét, és nyolcvan percenként megkerülnék a földet. A Galactic Suite társaság vezérigazgatója szerint cége úttörő lesz ezen a teljesen új utakat nyitó piacon, és hamarosan az űrutazás a mindennapjaink része lehet.

"Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a gyermekeink 15 év múlva az űrben töltik a hétvégéiket" - mondta el a Reutersnek Xavier Claramunt.

A most születő űrturizmus iparág egyik fontos állomása az Új Mexikóban épülő űrállomás, amelyet kifejezetten kereskedelmi céllal építenek, vagyis a fizetőképes turisták számára készül. Egy brit utazási iroda, a Virgin Galactic már jelezte, hogy idényt tartana a szolgáltatásokra, hogy mintegy 200 ezer dollárért (37 millió forint) kirepítse utasait a világűrbe.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A 2007-ben alapított Galactic Suite reméli, hogy hamarosan pályára állíthatja járművét - ők orosz űrhajót használnának, amit egy karibi szigeten épülő állomásról indítanának útra- mintegy 450 kilométerrel a föld fölött, 30 ezer óránkénti sebességgel, fedélzetén 4 utassal, és két űrhajóssal.

Eddig több mint 200-an érdeklődtek az út iránt, közülük 43-an már le is foglalták helyüket a szállodában. Sokan szkeptikusak azonban a projekt sikerét illetően, a legtöbben a szükséges beruházások fedezetét firtatják, Claramunt azonban elmondta, egy nevét titokban tartó milliárdos "űr-szerelmes" 3 milliárd dollárral támogatja a projektet.

Címkék:
napfelkelte,