Kelet-Európára vetné ki hálóját a Metro

Pénzcentrum2009. március 9. 15:00

A német Metro hipermarket-lánca, a Real akvizíciós lehetőségeket keres Kelet-Európában, mivel igen jó lehetőségeket lát a térségben.

A német Real vezetője ugyan nem volt hajlandó előre nyilatkozni, mely láncok felvásárlásában is érdekelt a Metro, de a Financial Times kérdésére megerősítette, hogy az orosz Mosmart "remek hálózat". A Realnak (mely természetesen nem azonos a magyar tulajdonú Reál Hungária Élelmiszer Rt-vel) 342 üzlete van Németországban és további 90 Kelet-Európában. A társaság minden gazdasági nehézség ellenére remek évet tudhat maga mögött, hiszen minden tagországban nyereséget tudott produkálni.

A Metro vezére, Eckhard Cordes viszont megerősítette, hogy nagyon szívesen leülnek tárgyalni a Kaufhof jövőjéről az Arcandor új első emberével, Kark-Gerhard Eickkel, amennyiben az érdeklődik az üzletlánc iránt. Bár a pletykák már korábban felröppentek az áruházlánc tulajdonoscseréjéről, Cordes újfent leszögezte, hogy nem kívánják eladni a Kaufhofot a piaci ár alatt, csak azért, hogy gyorsan nyélbe üthessék az üzletet.

Címkék: