"Halló! Igen már a repülőgépen vagyok!" - Megengedték a telefonálást!

Pénzcentrum2009. február 19. 19:15

Hosszú idő után véget vetett a mobiltelefon tilalomnak a Ryanair. A fapados légitársaság elsőként teszi lehetővé a telefonálást, az e-mail, valamint a szöveges üzenet küldését a brit légtérben közlekedő állandó járatokon.

Eddig 20 repülőgépet szereltek fel az ehhez szükséges technológiával - többek között a London-Dublin járatot - de a tervek között szerepel a teljes flotta rendszerbe állítása.

A hívások 1,5-3 font között díjba kerülnek percenként, az e-mailekért 1-2 fontot, a szöveges üzenetekért 40 pennyt kell majd fizetni. A Légiutasok Tanácsának szóvivője üdvözölte a lépést, de szerinte elővigyázatosan kell eljárni a technológia használata során.

Jelen állás szerint egyszerre hat utas használhatja a szolgáltatást, de ezt a közeljövőben bővíteni fogják, amibőn a szolgáltatók is kiveszik a részüket. Egyelőre a fogadott hívásokért is fizetni kell és a szolgáltatás csak 3 ezer méteres magasság alatt működik. 

A légitársaság elnöke szerint az utasok mindenképpen üdvözölni fogják a szolgáltatást, mivel ezután már nem kell a leszállásig várni, ha valami fontosat, vagy sűrgőset akarnak közölni valakivel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az új technológiát már tesztelték a London-Dubai és a London-New York járaton is, de azokon csak az e-mail és a szöveges üzenet opció volt elérhető.

Címkék: