Gorbacsov is összerezzent a közeli bankrablás hírére!

Pénzcentrum2009. február 13. 13:30

Bankrablás történt tegnap délután az Európai Parlament épületében. A támadó a Brüsszeli hivatali épületben található ING bankfiókot vette célba. Az esettől karnyújtásnyira található konferenciateremben tartott előadáson több rangos vendég között a volt szovjet elnök Mihail Gorbacsov is a jelenlévők között volt.

A támadó 4 óra körül rontott be a bankfiókba, majd fegyvert rántott és a pénz átadására szólította fel a megrémült dolgozókat. A bankfiók dolgozói teljesítették a követelését, majd a támadó kereket oldott. Az európai parlament szóvivője megerősítette, hogy a támadásban senki nem sérült meg, a rablót pedig nagy erőkkel keresik.

A rendőrség helikopterek bevonásával pásztázta az épület környékét, közben ellenőrizték a biztonsági kamerák felvételeit. A parókát és maszkot viselő támadót egyelőre nem sikerült azonosítani, de a rablás során használt táskát már megtalálták.


Mihail Gorbacsov

Az épületben számos európai uniós tisztségviselő dolgozik, akik többségét megdöbbentette az eset.

A létesítményben mindennapos a magas rangú vendégek fogadása, a közeli előadóteremben a korábbi szovjet elnök Mihail Gorbacsov vett részt egy konferencián.

Címkék: