Szedik a bankok a sátorfájukat

Pénzcentrum2009. január 26. 09:45

Idén a bankok fiókhálózat bővítés helyett a központi irodák áthelyezését tervezik, ami új üzletet ígérhet az ingatlanfejlesztőknek. A belvárosi irodákból főként gyorsan fejlődő külső kerületekbe, néhányan akár agglomerációba költöznek, így csökkentve a bérleti díjakon - írja a Napi.

Az FHB Bankcsoport például még várja azon irodafejlesztők és -bérbeadók jelentkezését, amelyek rendelkeznek bankközpont számára alkalmas épületekkel, akár az agglomerációban is. A hitelintézet jelenleg a Váci úton, a WestEnddel szemben két épületben bérel irodát, de ezeket már kinőtte, és további terjeszkedésre nincs mód.

2011 végére a K&H is kiköltözik a Vigadó térről, erről múlt év végén már szerződést is aláírt a TriGránittal, miszerint a Millennium Városközpontba helyezik át a központot, mintegy 40 ezer négyzetméteren.

A Banco Popolare azonban nem kényszerül még költözésre, hiszen tavaly 85 százalékkal, 3500 négyzetméterre bővítette bérelt területét az Astorián található East-West Business Centerben, így az épület legnagyobb bérlője lett.

A Raiffeisen Bank új épületét már 2005-ben fel kellett volna avatni a Váci út, Róbert Károly körút sarkára tervezett új épületkomplexumban, azonban még most is csak az engedélyek megszerzésén fáradoznak. A Raiffeisen ezért most alternatív megoldásokat keres, merre tudnák elhagyni az Akadémia utcai jelenlegi központot.

Címkék:
trigranit,