A Tescoban is megindult az árcsökkenés

Pénzcentrum2009. január 22. 11:05

A deflációs folyamatok nem csak a KSH-statisztikáiban, hanem az áruházak polcain is érezhezőek: a Tesco áruházaiban számos termék alacsonyabb áron vásárolható meg, mint egy évvel korábban.


A Tesco üzleteiben az egy évvel korábbihoz képest is olcsóbban lehet hozzájutni sok száz különböző termékhez. A Tesco termékpalettájának számos területe részt vesz az akcióban. Az olyan élelmiszerek, mint a pékáruk, zöldségek, gyümölcsök, és egyéb frisstermékek mellett testápolási cikkeket, tisztítószereket, állateledelt, alkoholos italokat egyaránt megtalálhatóak a tavalyinál is kedvezőbb áron.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2008 decemberében 12 hónapos távlatban az az élelmiszerek árai 4,3%-kal emelkedtek. Ezen belül jelentősen drágult a sertészsiradék 41,4, a rizs, hántolmányok 26,0 és a sertéshús 16,3 százalékkal. Árcsökkenés következett be viszont az idényáras élelmiszerek (18,9%) esetében. A tartós fogyasztási cikkekért átlagosan 0,6%-kal kellett kevesebbet fizetni, mint egy évvel korábban.

Címkék: