Monokon újra nagyot alkottak!

Pénzcentrum2009. január 19. 08:45

Az országban egyedülálló közösségi internetes helyiségeket alakítottak ki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monokon. A fűthető, csúcstechnikával felszerelt buszmegállókban kényelmesebben múlathatják a várakozási időt Kossuth szülőfalvának mai lakói - írja a Népszabadság.

Az országban csak négy városban vannak ilyen internetes terminálok, buszmegállókban azonban csak az 1800 fős településen. Szepessy Zsolt, Monok polgármestere elmondta, hogy a rendszer egy két évvel ezelőtt indult, 15 millió forintos pályázat végeredménye.

A polgármester szerint azért is szükség volt a korszerűsítésre, mert a művelődési házban kínált internetezési lehetőség az intézmény bezárásával megszűnt, a városokba dolgozni járók pedig sokszor közel egy órát is várakoznak a megállókban a késések miatt. Monokon található Kossuth szülőháza, így az évi 20 ezer turista miatt is indokolt volt a település fejlesztése.

A fűtött, vandálbiztos helyiségben telefonkártyával működő terminál üzemel, van telefon és italautomata, kialakítottak mosdókat is. A helyiségben elhelyezett kábeltévén a helyi hírek mellett a település anyagi helyzetéről is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Címkék: