Szabadult a fegyházból: a rendőr vesztegetésért és csalásért elítélt Vizoviczki Lászlót

Pénzcentrum2024. március 27. 09:44

Szabadult a fegyházból a rendőrök megvesztegetése és költségvetési csalás miatt elítélt Vizoviczki Lászlót – tudta meg a Magyar Nemzet. A Hajógyári-sziget volt urának két ítéletét összbüntetésbe foglalták, aminek köszönhetően Vizoviczki már szabad ember.

Az egykori tulajdonost azzal vádolták évekkel ezelőtt, hogy költségvetési csalás és rendőrségi tisztek megvesztegetése miatt elítélték hét-hét év szabadságvesztésre. Mivel mindkét ügyben bűnszervezet részvételét állapították meg, nem kapott enyhítést a büntetésében.

Néhány évvel ezelőtt azonban a két büntetését összevonták, de egy jogorvoslati kérelem eredményeként tavaly decemberben új döntés született, ami a férfi számára kedvező volt: az összbüntetését nyolc évre és néhány hónapra csökkentették. Ezt a döntést a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla is jóváhagyta.

Ennek eredményeként a Hajógyári-sziget egykori tulajdonosa szabadulhatott, mivel figyelembe vették az őrizetben és házi őrizetben töltött időt (a bűnügyi felügyelet új büntetőeljárási törvény szerint).

Címkék:
vállalkozás, rendőrség, börtön, vesztegetés, szabad,