Elindult a végjáték Schobert Norbertnél: mindenét elveszíti, ami valaha szupergazdaggá tette

Pénzcentrum2024. január 20. 09:27

A napokban hatályba lépett bírósági végzés értelmében elindult a felszámolási eljárás az Update jogutódjának számító Free Group Zrt. ellen. Ennek a cégnek egyébként Schobert Norbert a névváltoztatás óta már csak a cégvezetője volt.

A felszámolási eljárás megindítására irányuló kérelem benyújtásának időpontja: 2023. június 29. napja. A felszámolás kezdő időpontja e végzés Cégközlöny honlapján történő közzétételének napja 2024. január 18.”- írja a Blikk, egy a birtokukba jutott dokumentum alapján. Schobert Norbert néhány éve még büszke tulajdonosa volt évtizedeken át prosperáló cégének, mostanra azonban úgy látszik, a vállalat a végnapjait éli.

A lap emlékeztet, a néhai fitneszgurunak nagy álmai voltak cégével. Azzal be akarta hálózni egész Európát, világmárkát szeretett volna építeni. Schobert Norbi szerint az első csapás a koronavírus járvány volt, majd jött a sztrókja, és elmondása szerint a cégen belül volt aki visszaélt a betegségével. Ezt a hullámot tetőzte be a rezsiválság és az élelmiszerárak elszállása. A valaha nagyreményű Update hálózat így esett szét, és ma már nem tudja fizetni a vele szembeni követeléseket, ezért felszámolják azt.

(Címlapkép - Róka László, MTI/MTVA)

Címkék:
vállalkozás, csőd, felszámolás, update norbi, schobert norbi,