Perre mennek a makói Continentaltól: ezt senki nem teszi zsebre

Pénzcentrum2023. december 28. 19:59

A Continental makói gumigyárának menedzsmentje beperelte a GSZSZ-t és annak elnökét magánszemélyként egyaránt azért, mert a helyi szakszervezettel együtt rendszeresen nyilvánosságra hozta a munkavállalók sérelmeit, a szakszervezeti munka akadályozását és számos törvénytelennek vélt munkáltatói intézkedést. Mindezért kétmillió forintos sérelemdíjat követelnek tőlük - közölte a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség.

A Continental makói gumigyárának menedzsmentje beperelte a GSZSZ-t és annak elnökét magánszemélyként, a felperes 2 millió forintos sérelemdíjat és az ügyvédi tiszteletdíjak megfizetését követeli bírósági úton a szövetségtől - közölte a Gumiipari Szakszervezeti Szövetsége (GSZSZ). Radics Gábor, aszervezet elnöke szerint ezzel a lépéssel a cég alátámasztotta az érdekvédők többször hangoztatott állítását, nevezetesen azt, hogy a makói gumigyár vezetése nem tűri az ellentmondást, még a szervezett, legális, jogi keretek között működő szakszervezeti ellenhangokat sem, akik a munkavállalóik érdekeit tartják szem előtt.

A GSZSZ elnöke felidézte, a helyi Makói Gumiipari Szakszervezettel együttműködve az elmúlt időszakban egyebek között a régi munkavállalókat sértő elbocsátásokról, szakszervezet- és munkavállaló ellenes jogsértésekről is beszámoltak, emellett tájékoztattak a megromlott egészségi állapotuk miatt végkielégítéssel járó elbocsátás helyett fizetés nélküli parkolópályán tartott volt gumigyári dolgozók helyzetéről, valamint számtalan visszaélésről (utóbbiakról nyílt levélben informálták az anyacég illetékeseit is).

A szakszervezeti vezető szerint ez utóbbi verhette ki a biztosítékot a cégvezetésnél, hiszen ezt követően érkezett a karácsonyra időzített csomag Radics Gáborhoz. Az elnök szerint beindult a gépezet, első körben megpróbálják őt és a szakszervezet nevében eljáró érdekvédőket anyagilag ellehetetleníteni.

Címkék:
vállalkozás, per, szakszervezet, feljelentés, munkavállalók, continental, elnök,