Itt a toplista: ezek a legértékesebb családi cégek Magyarországon

Pénzcentrum2023. augusztus 30. 09:30

A volt polgármester vállalatbirodalma utcahosszal veri a toplista két másik dobogósát, de a második és harmadik helyezettnek se kell szégyenkeznie.

Két év kihagyás után újra a Mészáros-csoport került az élre a Forbes legértékesebb családi cégeket összeíró listáján. Mint a lap írja, az egykori felcsúti polgármester neve által fémjelzett vállaltcsoport értéke 526 milliárd forint, ezzel előzték meg a tavaly első helyen végző MPF Holdingot.

A második helyen a Felcsuti Zsolt vezette MPF áll, amely vállaltcsoport értéke 408 milliárd forint. A főleg géptartozékgyártásról, ipari alkatrészeiről, csiszolószerszámairól és illetve hűtő- és fűtőkészülékeiről (FÉG) ismert csoport jelentpős fejlesztéseket eszközölt a tavalyi év óta, ami immár a kapitalizáción is meglátszik.

A harmadik pedig az OTP-vezér Csányi Sándor (és családtagjai) által birtokolt Bonafarm, amely szinte egyeduralkodó a mezőgazdaságban, az élelmiszer-előállításban és annak feldolgozásában. A Bonafarm becsült értéke 320 milliárd forint a listát összeíró Forbes szerint.

Címkék:
vállalkozás, milliárdos, toplista, családi, cégek, forbes, milliárd, családi vállalkozás, érték, milliárdok,