Hihetetlen, ami a magyar munkahelyeken folyik: hiába a rezsiemelés, ebből kevesen engednek

Pénzcentrum2023. május 6. 14:24

A vállalkozások most kivárnak, kiülik, próbálnak adaptálódni a gazdasági helyzethez - mondta Krisán László. A KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója kifejtette: "iszonyú forráséhség van a vállalatoknál", mindössze 10% nyilatkozott arról, hogy egyáltalán nincs szüksége jelenleg friss pénzre

A bizonytalanság ott van a vállalkozók fejében, a vállalkozások most kivárnak, kiülik, próbálnak adaptálódni a gazdasági helyzethez - mondta Krisán László a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója Portfolio Hitelezés 2023 konferenciáján.

Mint ismertette: a vállalkozások 53 %-a szerint nem annyira aggasztó, de nem is kedvező a helyzete. "Iszonyú forráséhség van a vállalatoknál", mindössze 10% nyilatkozott a KAVOSZ-nak arról, hogy egyáltalán nincs szüksége jelenleg friss pénzre, de sokan jelezték, hogy likviditásra szükségük van, és 25% mondta, hogy beruházásra keresnek forrást - ebben kérik a bankok segítségét a KAVOSZ-nál.

Egy másik probléma, hogy nem áll rendelkezésre megfelelő munkaerő: rengeteg vállalkozó jelzett vissza a KAVOSZ-nak arról, hogy jelentős béremeléseket hajtottak végre. Krisán László hozzátette, a vállalkozók fele fél a rezsiköltségek emelkedéstől, de nagyon kevesen állnak át energiahatékonyabb működésre.

Címkék:
vállalkozás, konferencia, kavosz, hitelezés, vállalkozásfejlesztés, vállalkozók, vállalkozó, vállalatok,