Anyagi helyzetéről vallott Schobert Norbi: százmilliós adósságot nyög, ők menthetik meg a csődtől

Pénzcentrum2023. április 17. 08:41

Százmilliós tartozás miatt már egy régi partner is elpártolt tőlük, most felesége és barátai menthetik meg az évtizedek alatt felépített brandet.

Nemrég töltötte be 52. születésnapját az országszerte ismert, fitneszedzéseivel és kalóriacsökkentett termékeivel már több mint 20 éves ismertté vált Schobert Norbi. Boltjai helyzetéről kevésbé, saját magáról azonban mesélt a Blikknek: mint mondta, jelenleg is sokat dolgozik a hálózatért, de amint lehet, szeretne végleg háttérbe vonulni, és feleségének, barátainak átadni az irányítást.

A franchise-rendszerben működő Norbi Update bolthálózat már csaknem egy éve erős mínusszal küzd: korábban is megjelent a sajtóban, hogy a logisztikai partner a felhalmozódott tartozások miatt már felbontotta a szerződést - iparági források szerint 200 millió forint feletti összegről van itt szó. Schobert elmondta korábban, hogy egy decemberi válságtalálkozón már bemutatta egy régi barátját a boltosoknak, mint aki jelentős kereskedelmi tapasztalatával megmentheti a céget. De ő maga sem pihen még.

Bármennyire is megterhelő számomra, ami történt, igyekszem a helyén kezelni a dolgokat. Bár úgy tűnhet, nem visel meg mindez, a nyugalmam csak látszat. Jelenleg is napi szinten négy-öt órát csak az üzletért dolgozom, de tudom, hogy idővel minden a helyére fog kerülni

- mondta az egyre sűrűbb gondokról Norbi.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

borítókép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA 

Címkék:
vállalkozás, tartozás, adósság, anyagi helyzet, adósságrendezés, családi vállalkozás, anyagiak, százmilliók, élelmiszer kereskedelem, update norbi, schobert norbi, norbi,