100 milliós üzletéről vallott Osváth Zsolt: mindent egy lapra tett fel, kinullázta magát

Pénzcentrum2023. február 25. 16:02

A CashTag, a Pénzcentrum videosorozata,a YouTube hazai kedvenceihez, a közéleti, politikai, és véleményvideós Osváth Zsolthoz, és a videojáték streaming hazai nagyágyújához, a több mint 600 000 követővel rendelkező Zsozéatyához látogatott el. De ezúttal nem az internetes tartalomgyártás volt a téma, ugyanis pár éve mindketten úgy döntöttek, a YouTube mellett szeretnék kipróbálni magukat más területen is, és végül mindketten vendéglátós vállalkozásba fogtak. Zsolti és párja a Nagymező utcában nyitották meg Európa első unikornis tematikájú bisztróját, a rózsaszín mesevilágot idéző Unicorn Bistro-t, míg Zsozéatya szintén régi álmát váltotta valóra, és üzlettársaival együtt megnyitotta az Nbert Bart, az Erzsébet körúton. A történet eddig szép, de ahogy a videoból kiderül, korántsem ennyire egyszerű a helyzete annak, aki belevág a vendéglátós bizniszbe, pláne a az elmúlt két év gazdasági körülménye között.

Ahogy a beszélgetésből kiderült, Zsozéatya a streamelés mellett nem csak a bárral foglalkozik, hanem ő a tulajdonosa az Nber energiaital márkának, és emellett még több vállalkozása van, például klímás cége. Azt hihetnénk ezzel a portfolioval már hátradőlhet az ember, de ahogy Zsozé mondta:

Egy vállalkozás ahogy működik, ahogy felépül, az kívülről tök jól hangzik. De egy vállalkozó, aki szeretne sikereket elérni, 0-24-ben dolgozik, és olyan tételekkel fizet a sikerért, amik sokkal drágábbak mint a pénz. Például a családtól elvett idő.

Az anyagi sikerekről is őszintén nyilatkozott, és ahogy mondta, a jelenlegi gazdasági helyzetben már annak kell örülni, ha nullára jönnek ki hónap végén a vállalkozásai, de mégsem aggódik, hosszú távon gondolkodik.

Anyagi sikerekről Osváth Zsolt is mesélhetne, 2022-ben arról cikkeztek a lapok, hogy étterme fél év alatt 100 milliós nyereséget ért el, de interjúnkban tisztázta ezeket a híreszteléseket:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Aki egyszer jutott már számviteli mérleg közelébe, az tudja, hogy amit leadsz, az nem a hasznod, hanem a bevételed. Igen, 100 millió forint volt a bevételünk, és nagyon büszkék vagyunk rá, de ez nem a nyereségünk, ebből jön le minden költségünk, mint például az étterem fenntartási költségei, étel-ital díjak, a dolgozók bérei és még sorolhatnám.

Amiről mindketten borzalmas emlékeket őriznek, azok a kezdeti nehézségek, például az induló tőke megszerzése, a beszállítói kör kialakítása, és az üzlethelységek kialakítása. Az induláshoz fűződő nehézségekről, olykor vicces, de sokszor elszomorító helyzetekről is őszintén mesélnek, a CashTag új adásában.

Címkék:
vállalkozás, étterem, vendéglátás, kocsma, youtube, bár, vállalkozó, youtuber, vállalkozások, influencer,