Kemény NAV-razzia indul Magyarországon: mutatjuk, hol csapnak le az ellenőrök

Pénzcentrum2023. január 31. 14:31

Februárban sem tétlenkednek az adóellenőrök, országszerte lehet ellenőrzésekre számítani már az 5. héten. Mutatjuk, pontosan hol és mely napokon lehet számítani ellenőrzésre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Adótraffipax aloldala alapján.

A honlap szerint a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 1. és 10. között ellenőrzik a sport-, fitnesz- és edzőtermi szolgáltatókat. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatával kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 31-én (kedden) Kerekegyházán, Kunadacson és Kunbaracson ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését. Továbbá az adóellenőrök január 30. és február 5. között Kiskunhalason ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

A NAV baranyai munkatársai január 30. és február 5. között szerdán Pécsett, az éttermekben, csütörtökön a harkányi piacon, pénteken pedig szintén Pécsett, az iskolabüfékben ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 5. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 31. (kedd)                     Jászberény és környéke
  • február 1. (szerda)                  Tiszafüred és környéke
  • február 2. (csütörtök)               Szolnok és környéke
  • február 3. (péntek)                   Jászboldogháza és környéke

A revizorok a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 30. és február 3. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. január 31. és február 3. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • január 31. (kedd)                        Pásztói járás,
  • február 1. (szerda)                     Szécsényi járás,
  • február 2. (csütörtök)                  Balassagyarmati járás,
  • február 3. (péntek)                      Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az állateledel-kiskereskedésekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését. Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 5. héten azoknál az adózóknál ellenőriz, ahol az online pénztárgépekből érkező adatok alapján az elmúlt két évben nem volt helyszíni ellenőrzés. Az ellenőrzések a vármegye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét, valamint  a 2022. év végi leltárak meglétét is vizsgálják a revizorok. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 30. és február 3. között az építkezéseket és az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei (özzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések):

  • 2023.01.30. Simontornya
  • 2023.01.31. Bonyhád
  • 2023.02.01. Szekszárd
  • 2023.02.02. Dombóvár
  • 2023.02.03. Decs, Őcsény

A NAV Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 30. és február 10. között a ruházati kiskereskedéseket ellenőrzik az egész megyében. A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 23. és február 10. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják, valamint forgalomszámlálásra is sor kerülhet. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Címkék:
ellenőrzés, vállalkozás, cég, NAV, adóellenőrzés, adó, online pénztárgép, online, adóellenőr, ellenőr, január, február, nemzeti adó és vámhivatal, alkalmazottak,