Rengeteg magyar cég örülhet: ezzel most lehet, hogy könnyebben jutnak értékes munkaerőhöz

Pénzcentrum2022. március 22. 22:01

Magyar cégcsoport többségi tulajdonrészt szerzett az Adria régió egyik meghatározó HR-vállalatában, a Heads Adriatic cégcsoportban. Az akvizíciónak köszönhetően a magyar vállalat mintegy 6 500 fő kölcsönzött, és 500 belsős munkavállalóval rendelkezik.

A WHC Csoport többségi tulajdonrészt szerzett az Adria régió egyik meghatározó HR-vállalatában, a Heads Adriatic cégcsoportban - áll a cég közleményében. Ezzel a vállalat tizenegy magyar kirendeltségből álló magyarországi irodahálózata mellett ma már Ausztriában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában is működtet saját leányvállalatot, helyi kirendeltségeket. A mostani nemzetközi akvizíciónak köszönhetően a csoport további öt országban: Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Montenegróban és Szlovéniában is piacra lép, így a vállalatcsoportot immár Közép-Európa legnagyobb HR-szolgáltatói között tarthatjuk számon.

"(...) több országgal bővül toborzási területünk, mellyel a magyar vállalatok munkaerőigényét is még hatékonyabban tudjuk majd kiszolgálni, illetve további célunk a Közép-Európába érkező beruházások kiszolgálása munkaerő oldalról" – mondta Berta Péter, a WHC Csoport ügyvezetője a tranzakció kapcsán. A 20 éve alapított Heads Adriatic az Adria régió összesen hat országában (Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Montenegróban, Szerbiában, Szlovéniában) van jelen, melyekben összesen 15 irodát működtet. A vállalat éves árbevétele legutóbb 55 millió eurót tett ki. Az akvizíciónak köszönhetően a két vállalat mintegy 6 500 fő kölcsönzött és 500 fő belsős munkavállalót foglalkoztat.

Címkék:
munkaerő, adria, magyar, vállalat, nemzetközi, munkavállalás, külföldi munkaerő,