Kemény lesz az újranyitás a vendéglátóhelyeknek: a vásárlók készülhetnek a magasabb árakra

Népszava2021. április 23. 09:45

A vendéglátóhelyek már készülnek a nyitásra, ám nincsenek könnyű helyzetben, a dolgozók 30-40 százaléka hagyta ott munkáját az elmúlt hónapokban, és áremelkedés is várható – írja a Népszava.

Ma még nehéz megbecsülni, hány vendéglátóhely üzemeltetője döntött úgy, hogy ténylegesen befejezi a tevékenységét

- mondta el a lapnak Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) elnöke. A szakember szerint nyárra derülhet ki, hogy milyen hatással voltak a szektorra a járvány miatti korlátozások.

A VIMOSZ elnökének becslése szerint az ágazatban dolgozók 30-40 százalékát kellett elbocsátania a munkaadóknak. Akik viszont az elmúlt 8 hónapban embert küldtek el, azok most foghatják a fejüket, mert 1-2 nap alatt nehéz lesz embert találniuk a nyitásra. A szakember beszélt arról is, hogy az alapanyagár-infláció és a forint-euró árfolyam alakulása is felfelé hajtja a vendéglátóhelyi árakat.

Nagy kérdés, hogy az új árakból mennyit hajlandó a piac elfogadni

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- tette hozzá.

Címkék:
vendéglátóhely, nyitás, korlátozások,