Így folytatódhat a vidékfejlesztés Magyarországon: itt vannak a tervek

HelloVidék2021. március 24. 08:15

A közös agrárpolitika (KAP) a tervek szerint a korábbiaknál nagyobb mértékben támogatja a vidéki térségeket az olyan társadalmi-gazdasági kihívások kezelésében, mint az alacsony növekedés, a munkanélküliség vagy a gyenge generációs megújulás - írja a HelloVidék.

Az uniós szakpolitikák végrehajtásának felülvizsgálatát célzó Regionális Központok Hálózata (RegHub) most fejezte be ötödik konzultációját a három KAP-rendelet vidékfejlesztésre gyakorolt hatásáról. A vidéki területeken több mint 200 helyi és regionális érdekelt féllel folytatott egyeztetés egyedi adatokat szolgáltat az érdekelt felek valós tapasztalatai alapján. A konzoltációból kiderült, milyen kihívások vannak most fúkuszban a magyar vidéken. Ezek a következők:

  • a vidéki területek elnéptelenedése;
  • a közszolgáltatások hiánya;
  • a gazdaságok számának csökkenése;
  • a generációváltás hiánya a gazdálkodásban.

A vidékfejlesztési irányok tehát ezek mentén zajlanak majd. Ha kíváncsi vagy, milyen intézkedések várhatóak a jövőben, olvasd el a HelloVidék részletes cikkét a támában.

Címkék:
falu, végrehajtás, vidék, eu, politika, hellovidék, vidékfejlesztés, gazdasági növekedés, közös agrárpolitika, munkanélküliség magyarországon,